Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan adli soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Yediiklim Yayınevi’ne ait iki adreste arama gerçekleştirildi.
Yayınevinin Kızılay ve Ostim’deki adreslerindeki aramalarda, çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el koyuldu. Bu soru örnekleri, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Soruşturma devam ederken, soru örneklerindeki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.
MASAK DEVREYE GİRDİ
Öte yandan soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da devreye girdi. MASAK tarafından yayınevi çalışanları ile ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının incelendiği belirtildi. DDK müfettişlerinin de ÖSYM’de inceleme yaptığı ve tüm soruları taradığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında rapor hazırlanacağı belirtildi.
SINAV İPTAL EDİLDİ, OTURUMLAR ERTELENDİ
İddialar üzerine Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı. ÖSYM Başkanı Ersoy, dün yaptığı açıklamada, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 67 Ağustos ve 14 Ağustos’ta planlanan oturumların da ertelendiğini duyurmuştu. Yeni KPSS takvimi, 17 Eylül’de başlayacak.
(DHA)
CHP'li Özgür Çelik: "İSKİ Kanal İstanbul şantiyesine yıkım kararı verdi, operasyon geldi"44 izlenme
'Manifest - Müslüman' atışması: Müftülüğün kurgu videosu tepki çekti!22 izlenme
5 çocuktan 1’i okula aç gidiyor, en az 1 gün yemek yiyemiyorlar46 izlenme
Vatandaşın parası faize gitti!81 izlenme
Hükümete yakın ismin arazisi icradan satışa konuldu: Kamu bankası verdiği krediyi alamadı!33 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'e yanıt: Hırsıza 'hırsız' olduğunu unutturursanız...37 izlenme
Ekonomide kara tablo! "Merkez Bankası bayrak çekecek, Araplar ucuza çökecek"53 izlenme
Sedat Peker pandoranın kutusunu açtı! BBP'li Ali Karahasanoğlu Türk bilim insanlarının öldüğü uçakla Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki kilit ismi açıkladı79 izlenme
Hayalet fakültelere yapılan harcamalar dudak uçuklattı!
Ümit Özdağ’dan AKP’li isme zehir zemberek sözler! "Allah mı oldun?"
Almanya'da yaşayan bir Türk gurbetçi, Almanya sokaklarında neden başıboş köpeklerin olmadığını anlattı
Muhittin Böcek’ten mahkemede sert savunma: “Her türlü alçaklığı yaptılar”