Kredi kartı harcamalarında artış devam ediyor.
Kredi kartlarında taksitler sert bir şekilde sınırlandırılmış durumda ve faizler de oldukça yüksek. Buna rağmen düşük ücretlerle geçinemeyen vatandaşlar kredi kartlarına yükleniyor.
30 Ağustos haftasında 322,5 milyar TL olan banka kartı ve kredi kartı harcama tutarı geçtiğimiz hafta yüzde 0,6 artışla 324,4 milyar TL'ye yükseldi.
Bu tutarın 120,6 milyar TL'si market harcamalarına gitti. İnternet üzerinden yapılan harcamaların tutarı ise 43,2 milyar TL oldu.
Böylece kredi kartı harcamalarının yüzde 40'a yakını market harcamalarına gitti. İnternet üzerinden yapılan harcamalar toplam harcamalarının yüzde 13'ünü oluşturdu.
Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlem Adedi (Haftalık) (Akım Veri, İşlem)
Diğer yandan BDDK verilerine göre, 6 Eylül itibarıyla bankaların bireysel kredi kartı alacakları haftalık yüzde 0,1 artışla 1,58 trilyon TL oldu.
Bireysel kredi kartı alacaklarının 550,6 milyar TL'sini taksitli, 1,36 trilyon TL'sini taksitsiz borçlar oluşturdu.
Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, önceki haftaya göre 4,3 milyar TL artışla 257,2 milyar TL'ye çıktı. Takipteki alacakların 192,5 milyar TL'sine özel karşılık ayrıldı.
Sözcü
Diyanet'ten 'Milli Piyango' fetvası!100 izlenme
İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor!175 izlenme
Mülakat skandalı ortaya çıktı! İşte sonuncuyu birinci yapan fotoğraf!23 izlenme
Pakistan'da bir kadın, parkta TikTok videosu çekerken yüzlerce erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı!134 izlenme
Bursa'da evet bildirisi dağıtan AKP'lilere görülmemiş tepki !2960 izlenme
Bu ayıba kim son verecek? Erbaş'ın başlattığını, Arpaguş sürdürdü12 izlenme
Akaryakıta bir zam daha!86 izlenme
Tavuk eti, yumurta ve süt üretiminde sert düşüş9 izlenme
Sinan Ateş'in ablasından istifa eden MHP'liye uyarı: 'Yakında size de aynısının yapılacağını bilmenizi isterim'
YTÜ rektörlüğü lüks araç kiraladı, öğrenci maketle protesto edince okuldan uzaklaştırıldı!
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık yüzde 39.59, ENAG'a göre yüzde 105.45
Diyanet, kurucusuna bir Fatiha'yı çok gördü! Atatürk yine yok!