AKP Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere toplamda yıllık 7080 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren yasa teklifi açıkladı.
Yürütme ve yürürlük dahil 12 maddeden oluşan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" TBMM başkanlığına sunuldu.
Savunma Sanayi Fonu'na gelir sağlamak amacıyla sunulan teklifte en dikkat çeken düzenleme ise, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından her yıl 750 lira ücret alınması oldu.
750 liralık katkı payında ise detaylar netleşmeye başladı. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden kesilecek 750 liralık kesinti, her yıl ocak ayının 5’inci gününde hesaplara yansıtılacak. Kart iptal edilse de pay iade edilmeyecek.
Yıl içinde alınan veya limiti 100 bin lira üstü kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabına yansıtılacak. Aynı şekilde ödenecek.
Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde, ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmayacak.
Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak.
Torba teklifle getirilen paylar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.
Sözcü
Peker'in "tek mal varlığım" dediği Beykoz'daki lüks villa Milli Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'ne devredildi.34 izlenme
AKP'li belediyeden borcunu ödemeyen AKP'li vekil adayının şirketine 1 milyon liralık ihale!93 izlenme
Sinan Ateş’in babası Musa Ateş oğlunun yanına defnedildi42 izlenme
Bahçeli'nin Öcalan çağrısının perde arkası ortaya çıktı! Saray'ın sesi Selvi '3 Ekim' ayrıntısını açıkladı35 izlenme
Sağlıkçılara şiddet! Özel klinikte tahlil yaptırıp parasını geri istediler29 izlenme
Meclis'e gönderilen bütçede şok detay! Vergilere büyük zam geliyor!127 izlenme
Yılmaz Özdil: 'Patlamayla ilgili haberlere yayın yasağını Kültür ve Turizm Bakanlığı istedi. Memlekette “kültür” artık bu, yasak!'52 izlenme
Ne açıklama ne fezleke var vekil maaşları her ay cepte24 izlenme
Yandaş Akit iftira attı, CHP’li belediye başkanı utanç siyasetini çökertti: “Bu alçaklardan hukuk önünde hesap sorup hepsini tek tek mahkum ettireceğim”
Emine Erdoğan’ın ‘itibarı zedelenmesin’ diye haberlere yargı sansürü!
Çocuk istismarından hapse girip şartlı çıktı, bir çocuğu daha istismar eden şahıs serbest bırakıldı!
Bir AKP klasiği! 1 personeli 7 yöneticisi olan şirkette Yönetim Kurulu'na bir yılda yüz binlerce lira ödendi!