6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle Hatay’da gerçekleşen anmalarda da protesto edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmesinin CHP’nin gündemine gelebileceği öne sürüldü.
Birgün’de yer alan habere göre parti kaynakları, 9 Şubat Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan MYK ve PM’nin gündeminde Hatay’ın da olacağını kaydetti. Adaylık için adı geçen Hatay eski Milletvekili Suzan Şahin adaylığı kabul etmeyeceğini söyledi.
Parti kurmayları, “Anketlerde ilk sırada yer aldığı” ve “başka seçenek olmadığı” için tercih edildiğini belirttikleri Savaş’ın adaylığının ilanından sonra kentte bir anket daha düzenlendiğini söyledi.
Anketin sonuçları paylaşılmazken Savaş’a yönelik kentte oluşan tepkiye dikkat çekildi.
CHP’nin, “seçeneksiz” olduğu belirtilen Hatay’da, adaylık için 27’inci Dönem Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in ismi gündeme geldi.
Şahin’in 6 Şubat depremlerinin ardından kentte yürüttüğü çalışmalar ve Hatay’da sevilen bir isim olması nedeniyle adaylığının değerlendirildiği kaydediliyor. Öte yandan Şahin’in, CHP’nin Hatay’ın ilçe adaylarıyla uyum içinde çalışabilecek bir isim olduğu söyleniyor. İsmi İskenderun Belediye Başkanlığı için de konuşulan Suzan Şahin’in, CHP’nin İskenderun için Mehmet Duduoglu’nun adaylığını açıklaması ile büyükşehir için alternatif olarak tartışıldığı ifade ediliyor.

Adaylık için isminin tartışıldığını bildiğini ifade eden Şahin ise şunları söyledi: “İsmimin anılması elbette kıymetli. Ama bu iş bu saatten sonra olacak iş değil. Ben bu şehre aşığım, böyle bir teklif beni onurlandırır. Ama bu aşamada böyle bir şey mümkün değil. Üç partiden teklif aldım ama CHP’li doğdum CHP’li ölürüm. CHP bugün yanlışlar yapabilir ama Türkiye’nin kurucu partisidir.”
Tele1
Kamu arazisi yandaşa peşkeş çekildi!88 izlenme
Toplumun yüzde 51'i geçinemiyor! Hayat pahalılığı ve işsizlik salgından sonra arttı80 izlenme
Fahiş fiyatlı deprem ihaleleri iptal21 izlenme
PKK'lılara 'Eve Dönüş Yasası' mı geliyor?11 izlenme
PKK neden silahlarını bu mağarada bıraktı? İşte Casene Mağarası'nın tarihi15 izlenme
Türkiye’de sattığı arabasının parasıyla Amerika'da aldıkları olay oldu25 izlenme
Doğalgaz ve elektrikte sanayici az, vatandaş fazla ödedi!111 izlenme
Asgari ücretliler yaşadı! Çavuşoğlu: 42 asgari ücretle sıfır otomobil almak mümkün289 izlenme
Esra Ezmeci'nin bu sözleri fena tepki topladı "Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz"
Böyle sözleşme görülmedi: Avrasya Tüneli'nde 'fiyat farkı’ adı altında astronomik ödeme
AKP’nin “sattığı” ve “yıktığı” camilerin listesi!
CNN Türk'ten skandal hata: Yine 'gerçeği' veremedi!