Ankara kulislerinde, Sedat Peker’e Hürriyet baskını için istekte bulunan milletvekilinin AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk olduğu söyleniyor. Soylu'nun, Peker'den ayda 10 bin dolar aldığını iddia ettiği vekilin Külünk olduğu da kulislerde konuşuluyor.
Birgün'ün haberine göre, 2015 yılında Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı organize ettiği iddiası bir süre basında dile getirilen AKP'li Abdurrahim Boynukalın videonun ardından Twitter hesabından, "Açıkçası çok rahatladım. Yıllardır üzerimize yapışan cam, kamera, turnike kırma gibi kriminal meselelerin bizimle alakası olmadığı açıkça ifade edilmiş" dedi. Boynukalın daha sonra bu açıklamayı silerken söz konusu AKP’linin kim olduğu tartışma yarattı. Ankara’dan edindiğimiz kulisler ise Peker’e istekte bulunan milletvekilinin AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk olduğu söyleniyor.
Öte yandan Soylu, önceki akşam katıldığı TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etmişti.
Soylu, Peker’in kendisi hakkında iddialarına ilişkin "Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" demişti.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’ya yönelik çağrısında Peker’den kimin para aldığını açıklamasını istedi. Ankara’dan gelen kulislere göre söz konusu iddianın da sahibi AKP’li Metin Külünk. Soylu ile Külünk arasında uzun süredir pek çok gerginlik yaşandığı kamuoyunda biliniyor. Külünk son olarak İçişleri Bakanlığı'nın tam kapanma genelgesine de tepki göstermişti. Külünk "Belirsiz Normalleşme Genelgesi işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler" ifadesini kullanmıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/kulispekervesoylununkastettigikisiakplikulunkmu458814h
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.016'ya, vaka sayısı da 251.805'e yükseldi!84 izlenme
Bakanları renkten renge sokan AA muhabirinin sorusuna dikkat çeken yorum! "Erdoğan görevden alamadığı sayın Soylu'yu istifaya zorluyor"40 izlenme
Sedat Peker cephesinden silahlı saldırıya ilişkin 'alacak verecek meselesi' iddialarına sert yanıt!45 izlenme
Hamas saldırısı sonrası İsrail bu soruyu tartışıyor: İstihbarat nasıl çöktü?52 izlenme
Tarihçi Sinan Meydan 'Montrö’yü tartışmaya açmak Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değildir'87 izlenme
Pasaport ücretlerine büyük zam yolda!25 izlenme
Tarikat "şeyh"inin cinsel istismar davası: Taciz edeceği kişiyi zikirde seçiyordu...606 izlenme
Yerel seçimleri kaybeden AKP trollere savaş açtı! Rapor Erdoğan’ın önünde25 izlenme
Mehmet Şimşek imzaladı: Memur ve memur emekli zammı netleşti
Bu verileri TÜİK farkında olmadan açıkladı: Enflasyonu iktidar değil bir şey alamayan vatandaş düşürdü
Yerli üretici kan ağlıyor: AKP ithalata 6,5 milyar dolar ödüyor!
Hak ihlali var, tahliye yok: Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay’da