Kütahya’nın Simav ilçesinde bugün saat 12.59’da meydana gelen 5.4’lük depremin ardından kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci 5.4'lük depremin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
"Merkez üssü Simav ilçemizin Yemişli Köyü olan ve çevre illerde de hissedilen 5,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. AFAD ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde gerekli inceleme ve çalışmalar sürdürülmektedir. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Allah, tüm milletimizi her türlü afetten korusun."
Kentte, öğle saatleri itibarıyla en büyükleri 3.3, 3.6 ve 4.0 büyüklüğünde olan çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün meydana gelen ve merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Normal atımlı bir fay. Depremin hangi fayda olduğu, yönleri belirtilmelidir” dedi.
Görür, X hesabından yaptığı açıklamada, “YemişliSimav/Kütahya’da 5,5 deprem oldu. Simav Grabeninde olduğu belirtiliyor. Artçı depremler devam ediyor. Bölge KG gerilme altında. Anadolu Levhasının batıya doğru kaçışına bağlı. Normal atımlı bir fay. Depremin hangi fayda olduğu, yönleri belirtilmelidir. Geçmiş olsun” dedi.
TELE1
“Komünist ama çalışıyor”, “çalıyor ama çalışıyordan” iyidir: Tunceli’de ilk hasat896 izlenme
Şeriatçılardan bir 'meydan okuma' yürüyüşü daha! İstanbul'un göbeğinde hilafet sesleri!139 izlenme
CHP’li vekiller kayıp 309 milyon liranın peşine düştü!151 izlenme
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı24 izlenme
Ayın yarısını bile getiremeyen vatandaş, pazarda 10 lira için kredi kartı uzatıyor!63 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Dodo'nun tutuklanan MHP yöneticisi Ufuk Köktürk ile fotoğrafı ortaya çıktı73 izlenme
Kuşadası'nın dev oteli iflas etti! 8 açık yüzme havuzu olan otelde 1276 oda var29 izlenme
Suriyeliler başka Suriyelilere ait bir dükkânı bastı, kavgayı ayırması için Türkler polis çağırdı!52 izlenme