Kütahya’nın Simav ilçesinde bugün saat 12.59’da meydana gelen 5.4’lük depremin ardından kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci 5.4'lük depremin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
"Merkez üssü Simav ilçemizin Yemişli Köyü olan ve çevre illerde de hissedilen 5,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. AFAD ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde gerekli inceleme ve çalışmalar sürdürülmektedir. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Allah, tüm milletimizi her türlü afetten korusun."
Kentte, öğle saatleri itibarıyla en büyükleri 3.3, 3.6 ve 4.0 büyüklüğünde olan çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün meydana gelen ve merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Normal atımlı bir fay. Depremin hangi fayda olduğu, yönleri belirtilmelidir” dedi.
Görür, X hesabından yaptığı açıklamada, “YemişliSimav/Kütahya’da 5,5 deprem oldu. Simav Grabeninde olduğu belirtiliyor. Artçı depremler devam ediyor. Bölge KG gerilme altında. Anadolu Levhasının batıya doğru kaçışına bağlı. Normal atımlı bir fay. Depremin hangi fayda olduğu, yönleri belirtilmelidir. Geçmiş olsun” dedi.
TELE1
Gebze'de 6 katlı bina çöktü: İki çocuk öldü, abla sağ olarak kurtarıldı18 izlenme
İşte Eylül ayının son seçim anketi: CHP ile AKP arasındaki fark yüzde 6’yı aştı!19 izlenme
AKP’li vekilden damadına düğün hediyesi: Daire Başkanlığı!142 izlenme
Dilan Polat'ın 'kara kutusu' olarak anılan Şule, lüks bir mağazada üzerinde Dilan Polat'ın ceketiyle alışveriş yaparken görüntülendi40 izlenme
Hakaretlere uğrayan muhabir sokak röportajını yarıda kesti!65 izlenme
Sahte diploma davasında tahliye edilen 5 sanık, savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı9 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.375 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.203.385’e, can kaybı da 46.621’e yükseldi!40 izlenme
"Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun"143 izlenme
Avukat Rezan Epözdemir'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Gerici Misvak'tan tepki çeken 18 Mart karikatürü!
İcra tehditli köprü parası tahsilatı! Özel köprü ve otoyolların zararı yine vatandaştan çıkıyor!
İstanbul’da lüks sitede çatışma: İsveçli 6 kişi gözaltına alındı, evlerinde cephanelik çıktı