Toplumsal ve siyasal muhalefetin, bilim insanlarının İstanbul’a büyük zararlar vereceğini söylediği Kanal İstanbul Projesi’ne yönelik itirazları devam ederken, projenin ürettiği rant ekonomisine dair yeni detaylar da birbiri ardına ortaya çıkıyor.
Katar emirinin annesi ve Berat Albayrak’a çıkan ‘piyangonun’ ardından, Kuveyt vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef’in proje alanı içinde satın aldığı tarlasının değeri arttı.
Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Türkiye’de Kuveyt devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin lira sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu. İstanbul Başakşehir’de bulunan şirketin, 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy Yassıören köyünde (Kanal İstanbul güzergahı) “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekarelik arazisi imara açıldı.
OTEL, AVM VE KONUT YAPILABİLİR
Yeni planlarda arazinin bir kısmı yol bir kısmı da ‘ticaret + konut’ alanında görünüyor. Araziye ‘zemin + 4 kat’ izni verildi. Böylece arazinin değeri de artmış oldu. Yeni planların notlarına göre ‘konut + ticaret’ alanlarına iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.
https://www.birgun.net/haber/kuveytliisinsaninadakanalistanbulpiyangosuvurdu308420
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında "gizli tanık" iddianamesi mahkemece kabul edildi24 izlenme
Pişkin 'Suriyeli Dilenci'ye Canlı Yayında Ayar !703 izlenme
İngiltere’de Türklere ırkçı saldırı!58 izlenme
İmamoğlu: İstanbul için deprem seferberliği başlatıyoruz.26 izlenme
Yılmaz Özdil Zehra Taşkesenlioğlu videosu ile bir de karikatür yayınladı: "Sedat Peker’in açıklamaları gösterdi ki; Türkiye böylesine soyulmasa bir dolar gerçekten bir lira olabilirmiş"106 izlenme
Gürsel Tekin yalanlamıştı, belgesi ortaya çıktı11 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 68.413 yeni vaka tespit edildi, 25.502 kişi sağlığına kavuşurken, 156 kişi hayatını kaybetti!41 izlenme
'Atatürk, Haydarpaşa'da 'geldikleri gibi giderler' dedi'238 izlenme