Anasayfa1
10 Kasım 2019 ( 125 izlenme )
Reklamlar

KYK yurdunda çağ dışı uygulama!


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yinelediği “Dindar ve kindar nesil” talebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları’nda yanıt buldu. Erzincan ve Kayseri’deki KYK yurtlarına öğrencilerin “Salavat çekerek” basması için zikirmatik konuldu. Zikirmatiklerin “Salavat zinciri” kurmak için asıldığı belirtildi.


Kayseri Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun asansörlerine “Bir salavat da sen çek” yazılı afişlerin olduğu zikirmatik denilen elektronik tesbihler konuldu.

Erzincan Öğrenci Yurdu’nda ise öğrencilerin yurda giriş ve çıkışlarının kayda alınması amacıyla kullanılan parmak izi okuma cihazının yanına “zikirmatik” konuldu. Karaman’da da Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda da hadislerin yazılı olduğu notlar hazırlandı. Paylaşılan fotoğraflarda başörtüsü ve “kokulu tesbih” bulunan paketler hazırlandığı da görüldü. Çanakkale, Diyarbakır ve Antep’teki imam hatip ortaokullarının ve imam hatip liselerinin koridorlarına, “Salavat çekmenin anlam ve önemini hatırlatmak” gerekçesiyle zikirmatik asılmıştı.

https://www.abcgazetesi.com/kykyurdundacagdisiuygulama54098

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kamu işçisine zamda ikinci teklif tarihi ne zaman? Masadaki zam oranı ortaya çıktı Bildiri tartışması: Balık oltalarıyla mı darbe yapacaklar? Destici, Anayasa’daki 'laiklik' ifadesinden rahatsızmış! “Laiklik daha net bir hale getirilmeli. Geçmişte bir zulüm olarak döndü millete. Çocuklarımız niye başörtüsüyle üniversiteye alınmadı?” Özgür Özel Silivri'den seslendi: "Devlette hiçbir şey kaybolmaz, hepsini bulurum"