CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, eski AKP Tokat Milletvekili ve Star gazetesi köşe yazarı Resul Tosun’un laiklik ilkesini hedef alan bugünkü yazısına, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Özkoç, “Tosun, çağın gereklerini iyi anlayan bir ecdada sahip olduğundan, laiklik ilkesini anlamamış baskıcı bir rejimden kaçarken Afganistan'da uçağın kanatlarından düşüp ölmedi. T.C. Resul Tosun'un eline kalaşnikof verip dağa göndermedi, eline kalem verdi gazeteci yaptı” dedi.
“Eski AKP Milletvekili Resul Tosun, ‘İstismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır’ demiş. Resul Tosun'un laikliği anlayamadığı çok açık. Anlatalım!
Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil aynı zamanda yurttaşların, vicdan, din, ibadet özgürlüğü demektir. Türkiye'nin kurucu ilkelerinden, laiklik ilkesinde istismara yol açacak bir durum yoktur.
Laiklik anlayışıyla T.C. vatandaşlarının din ve vicdan özgürlüğünü de garanti altına alınmıştır. Laiklik ilkesini, Cumhuriyetimizden söküp atmaya çalışanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Resul Tosun, çağın gereklerini iyi anlayan bir ecdada sahip olduğundan, laiklik ilkesini anlamamış baskıcı bir rejimden kaçarken Afganistan'da uçağın kanatlarından düşüp ölmedi. T.C. Resul Tosun'un eline kalaşnikof verip dağa göndermedi, eline kalem verdi gazeteci yaptı.
Onu T.C.'de saygın bir milletvekili yaptı. Bütün bunlardan öte fikri hür, vicdanı hür bir vatandaş yaptı. Bir şeyleri bu kadar kolay elde edince, böyle pervasızca konuşmasını normal karşılıyorum.”
Tosun, bugünkü köşe yazısında “laiklik” ilkesi ile ilgili şunları aktardı:
“Her münasebette sözcüleri laikliği bahane ederek İslam dininin toplumda ve devlette etkili olmasından veya görünmesinden rahatsız olmaktadırlar.
En son Devlet Bahçeli Bey bu zihniyete karşı çok sert bir cevap verdi.
Sorun eninde sonunda gelip laikliğe dayanıyor.
90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik.
İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır.”
Milli Eğitim Bakanlığından il müdürlüklerine 'Andımız' genelgesi gönderildi haberlerine yanıt129 izlenme
İsrail'den vatandaşlarına seyahat uyarısı: "İstanbul'u olabilecek en hızlı şekilde terk edin!"33 izlenme
Dikkat çeken imar değişikliği! AKP’li eski bakanın oğluna ait kaçak bina da orada!35 izlenme
Bahçeli'nin yıllar önce generallere çağrı yaptığı ortaya çıktı!71 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 76.341 yeni vaka tespit edildi, 82.203 kişi sağlığına kavuşurken, 174 kişi hayatını kaybetti!44 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kızı başını açtı49 izlenme
Mikeno gemisi ablukayı delerek Gazze kara sularına girdi7 izlenme
Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu'nun talimatlarını rafa kaldırmış32 izlenme
İmamoğlu'ndan 'Babalar Günü' paylaşımı: "Kız babaları anlar birbirini"
'Sivas Belediye Başkan Adayına vereceğiniz destek ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak' diyen AKP'li İsmet Yılmaz'a Şener Şen'in cevabı !
"Eczacıların yüzündeki maskeleri almaya çalışanlar var"
Wagner şefi Prigojin'den Putin'e yanıt gecikmedi: "Hiç kimse taleplerine teslim olmayacak"