Sayıştay denetçilerinin kamu kurumlarının iş ve işlemleri ile hesaplarındaki incelemeleri sonucu belirledikleri usulsüz atamalarla ilgili hesap yargılamaları yapıldı. Karara bağlanan atamalardan birinde ismi açıklanmayan bir kişinin iki yıllık yüksekokul mezunu olmasına karşın dört yıllık üniversite mezunu olmayı gerektiren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttüğü saptandı. Ayrıca bu kişiye vekaleten yürüttüğü asil memura ödenebilecek ücretin verildiği görüldü. Diğer kararda ise gerekli hizmet süresine sahip olmadığı halde bir belediyede yapılan iki müdürlük ataması usulsüz bulundu.
Bu görevlere atanan kişilere yapılan maaş ödemeleri ile kamu zararına yol açıldığı görüşüne varıldı. Fazla ödemelerin sorumlularından geri alınması da hükme bağlandı.
Sayıştay’ın web sayfasında yayımlanan kararlar özetle şöyle:
“Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten…’a, söz konusu göreve asaleten atanmada aranan öğrenim şartını taşımadığı halde, vekâleten yürüttüğü bu kadro görevi ile asli kadro görevine ait özel hizmet tazminatı ve ek ödeme tutarları arasındaki farkının ödendiği görülmüştür.
‘Müdür’ kadrosuna atanabilmek için görevde yükselme sınavında başarılı olma genel şartı dışında atanma şartlarını taşımak, fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olma özel şartlarının da sağlanması gerekmektedir.
Yapılan incelemede, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten …’ın 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğu ve yüksekokulu da 18.04.1999 tarihinden sonraki bir tarih olan 30.06.2000 tarihinde bitirmiş olduğu anlaşılmıştır. Dolayısıyla …. müdürlük kadrosuna atanmak için öngörülen öğrenim şartını taşımamaktadır.
“Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten … ve Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten …’e, vekâleten yürüttükleri bu kadro görevlerine asaleten atanmada aranan hizmet süresi şartını taşımadıkları halde, vekâleten yürüttükleri bu kadro görevleri ile asli kadro görevlerine ait ek ödeme tutarları arasındaki farkın ödendiği görülmüştür.
Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan kadro derecesi 1 ve 2’nci derece olup ek göstergesi 5300’den az olan ‘müdür’ kadro görevine atanmak en az 10 yıl, 3’üncü ve 4’üncü dereceli ‘müdür’ kadroları için ise en az 8 yıl hizmetin bulunması şarttır.
Oysa yapılan incelmede 1’inci dereceli Mali Hizmet Müdürü kadro görevini vekâleten yürüten ...’in 01.01.2018 tarihi itibariyle 4 yıl 11 ay 13 günlük, 4’üncü dereceli Park ve Bahçeler Müdürü kadro görevini vekâleten yürüten ...’un ise 01.01.2018 tarihi itibariyle 5 yıl 26 gün toplam hizmet süresi olduğu, dolayısıyla her ikisinin de vekâleten yürüttükleri söz konusu görevlere asaleten atanma imkânının olmadığı anlaşılmaktadır.”
https://www.birgun.net/haber/liyakatsizatamalarasayistaydurdedi305193
İmamoğlu Soylu'ya ateş püskürdü! 'Yalanı tescilli bir insan. Evinden bile kovuyorlardır bunu'43 izlenme
Merkez Bankası dolara bu şekilde müdahale ediyor olabilir mi ?919 izlenme
AKP’li meclis üyesi zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti!119 izlenme
Tekirdağ Çorlu'da 2 polisi şehit eden saldırganın yakalanma anı ortaya çıktı101 izlenme
Utanç davasında anne-baba için şaşırtan karar!49 izlenme
Dünyanın en iyi beşinci havalimanını AKP kapatıyor!178 izlenme
Yenidoğan Çetesi hakkında istenen cezalar belli oldu: Savcıyı makamında tehdit etmişlerdi!346 izlenme
AKP'li o isimden itiraf: Ergenekon operasyonu olmasaydı AKP yoktu161 izlenme