Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkez yönetiminin 38’inci olağan kurultayda kurultay iradesini organize bir şekilde ortadan kaldırdığı ve bu durumun hukuka ve kamu düzenine aykırı olduğu iddiasıyla Ankara 42’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe sundu. Dilekçede CHP'nn 39. Olağan Kurultayı sürecinde yapılan tüm seçimlerin iptaline karar verilmesi istendi.
Söz konusu dilekçede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin, Parti Meclisi üyelerinin ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar verilmesi istendi.
KILIÇDAROĞLU DETAYI
Önceki dönem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinin göreve getirilmesine karar verilmesi istenenen dilekçede, şunlar kaydedildi:
"Kamu düzenini ihlal ederek CHP gibi güçlü bir partinin yönetimini ele geçiren bir yapının parti yönetimini de kamu düzenini ihlal edecek şekilde kullanması söz konusudur. Hukukun buna 'dur' demesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Zira Cumhuriyet Halk Partisi gibi ülkemiz ve demokrasimiz açısından olmazsa olmaz özelliğe sahip bir partinin tüm olanakları kamu düzenini ihlal ederek yönetimi ele geçirenler tarafından, partinin yönettiği belediyelerin sahip olduğu tüm kamu kaynakları, mevcut yönetimin halihazırdaki durumunu korumak ve bu gayrihukuki durumun devamını sağlamak ile İBB'de işlenen suçların organizasyon lideri konumunda itham edilen Ekrem İmamoğlu'nu içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için kullanılmaktadır. Partiye tasallut eden hukuk dışı ve kamu düzenine aykırı anlayış öyle bir noktaya gelmiştir ki görevini yapan yargı mensuplarını, hak arayan avukatları dahi basın ve yayın organları üzerinden duruşma salonlarında tehdit etme cüretini göstermektedir."
TELE1
İsmail Saymaz ifadedeki çarpıcı detayları anlattı: "Bakanlık resmen yangına davetiye çıkarmış"21 izlenme
Ermenistan panikte! Cepheden kaçanlar için ‘vur emri’ verildi!57 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen lider Kadirov’un birlikleri Kiev’de öldürüldü!53 izlenme
FETÖ’nün mülkiye imamı itirafçı oldu: 56 vali ve kaymakamın ismini verdi!37 izlenme
Erk Acarer açıkladı 'Sansür yasasına yarı yarıya ‘Sedat Peker’ yasası da diyebiliriz'67 izlenme
Erdoğan'a bir anketten daha şok! Gün geçtikçe eriyor!45 izlenme
37 Oy Farkla Reddedilmişti! Akbelen Görüşmesine 37 Muhalefet Milletvekili Katılmamış29 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.667 yeni vaka tespit edilirken, 50 kişi hayatını kaybetti, 4.152 kişi de sağlığına kavuştu!35 izlenme
Enflasyonda son 20 yılın zirvesi bekleniyor
Haiti'de çetelere karşı intikam grupları acımasız saldırılara başladı
Astsubay okulunda "Menzil" iddiası: Bazı öğrenciler namaz kılma gerekçesiyle eğitime katılmadı, kavga çıktı!
Haber Amerika’dan, satış İngiltere’den, takip Kanada’dan, köprüler bizden