Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir süredir yoklama krizi yaşanıyor. Yaklaşık 200 milletvekili ile çalışması gereken Genel Kurul, MHP ile birlikte sayısı 325’i bulan iktidar milletvekillerinin çoğunluğuna rağmen yetersiz katılım nedeniyle sık sık kapanıyor.
AKP, bu durumun sorumlusu olarak sık sık yoklama isteyen muhalefeti gösteriyor. İktidar, soruna çözüm olarak 810 maddeden oluşacak bir İçtüzük değişikliği üzerinde çalışıyor. Planlanan düzenlemeye göre, yoklama istenmesi sonucu Meclis’in kapanması halinde o sırada Genel Kurul’a katılmamış olan tüm milletvekillerinin yolluk ve ödenekleri kesilecek.
Gazete Pencere'nin haberine göre söz konusu düzenlemeye ilk itiraz ise iktidar milletvekillerinden geldi. Meclis çalışmalarına düzenli katıldığını belirten AKP'li bir milletvekili, milletvekillerinin sürekli maaş ve yemek konularıyla gündeme getirildiğini ifade etti. “Meclisin ve milletvekilinin itibarını koruyup güçlendirmemiz gerekirken, ‘gelmezseniz maaşınızı keseriz’ yaklaşımı bize yakışmıyor. Bu tutum milletvekilini küçük düşürür. Kendi elimizle itibarımızı yok etmek olur” sözleriyle öneriye karşı çıktı.
Sözcü
AKP'li çiftçi isyan edip AKP'nin kapısına dayandı! TMO almadığı için elinde kalan buğdayını AKP Doğanhisar İl Başkanlığı binasının önüne döktü43 izlenme
Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu kapatıldı!865 izlenme
Erdoğan, teyzesinin oğlunu Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yaptı!147 izlenme
Muharrem İnce'den YSK'ya 'İnce' ayar!1218 izlenme
Şeriat karşıtı pankart asan SOL Partililere gözaltı33 izlenme
Dünya medyasında büyükelçi yorumu: Erdoğan geri adım attı57 izlenme
Elektrik Üretim A.Ş. ve ÇAYKUR'a gece yarısı atama197 izlenme
Yine AKP'li belediye, yine adrese teslim ihale!242 izlenme
Mafya savaşları yaşanıyordu, Türkiye 'Organize Suçlar Endeksi'nde Avrupa lideri oldu: İşte dünyadaki sırası
Milletvekillerine Özel Maaş Düzenlemesi: Zam Üstüne Zam Eklediler
Cemil Tugay Özgür Özel'e sırtını döndü: İzmir'de büyük inatlaşma
Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuna yanıt