Home
09 Ekim 2019 ( 269 izlenme )
Reklamlar

Macaristan'dan AB'nin Türkiye bildirisine veto!


Macaristan, Avrupa Birliği'nin, Suriye'nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekâtı öncesinde Türkiye'yi uyarmak için hazırladığı bildiriyi veto etti.


28 üyeli Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sınır ötesine düzenleyeceği operasyon hakkında uyarı metni yayınlamaya hazırlandığı fakat Macaristan'ın bu ortak metne imza atmadığı ve veto ettiği ortaya çıktı.

Macaristan veto etti

Salı günü hazırlanan ve AB üyesi 27 ülke tarafından imzalanan metne Macaristan hiçbir gerekçe göstermeden imza atmadı. Salı günü hazırlanan ve Çarşamba günü AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayınlanması planlanan bildiri Macaristan'ın veto etmesi nedeni ile gecikti. Macaristan vetosuna gerekçe olarak "ülkeler sınırlarını savunabilir" dedi.

https://www.gercekgundem.com/dunya/125081/macaristandanabninturkiyebildirisineveto

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

NTV sunucusu Özlem Sarıkaya Yurt’un Ölüm Haberini Yine Meslektaşı olan Seda Öğretir Göz Yaşları İçinde Zorlanarak Sundu. Murat Ağırel’in evinin önünde çekim yapanlar kim? “Evimin önünde sürekli biri var” AKP’li belediyeden 4 milyonluk çiçek! Atatürk fotoğrafına saygısızlık yapılan okulun 'Aile Birliği'nde Bilal Erdoğan'ın yer aldığı ortaya çıktı