ABD'nin gerçekleştirdiği saldırıyla birlikte yakalanan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores, New York kentine ulaştı...
Yakalandıktan sonra ABD'de ilk kez görüntülenen Maduro'nun görüntüleri paylaşılırken, Maduro'nun güvenlik görevlilerine "İyi akşamlar, mutlu yıllar" dediği de görülüyor.

Maduro'ya güvenlik görevlileri eşlik ederken Venezuela'nın devrik liderinin kelepçelenmiş olduğu görülüyor. Maduro'nun elinde su şişesi tutarak bunu gizlediği de anlaşılıyor.
ABD medyası Manhattan'daki Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nde kameralar önünde yürüyen Maduro'nun rahat tavırları olduğunu yazarken Maduro ve eşinin Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutulduğu da açıklandı.

Bu merkez, kötü şartlarıyla bilinirken daha önce Luigi Mangione ve Sean 'Diddy' Combs gibi isimlere de ev sahipliği yapmıştı.

Adalet Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan belgede, Maduro "yolsuz, gayrimeşru bir hükümeti yıllarca yönetmek" ile suçlanıyor.
Ayrıca belgede Maduro'nun, hükümetin gücünü uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere hukuksuz eylemler için kötü kullandığı belirtiliyor.
Belgede, Maduro'nun uyuşturucu kaçakçılığı eylemlerinin Venezuela'nın askeri ve siyasi elitini zenginleştirdiği öne sürülüyor.
Ayrıca belgede, "Maduro dünyadaki en tehlikeli uyuşturucu kaçakçıları ve narko teröristler ile işbirliği yapmıştır" ifadesi yer alıyor.
Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bugün yerel saatle 02.00 civarında patlama ve uçak sesleri duyuldu.
Venezuela yönetimi, patlamaların ardından ABD’yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurdu.
ABD Adalet Bakanı Pam Bondi de Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD’de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro’ya "uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD'ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma" suçlamalarının yöneltildiğini açıkladı.
Venezuela yönetimi, ABD’nin kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken, açıklamalarıyla ABD’ye destek verenler de oldu.
NEFES
AKP seçimleri havadan kazandı33 izlenme
Instagram'a getirilen erişim engeli Meta'ya ne kadara mal olacak?40 izlenme
ABD/İsrail-İran savaşında 6'ncı gün geride kaldı: Washington ve Tel Aviv savaş suçlarına tam gaz devam ediyor13 izlenme
Atatürksüz 26 Ağustos kutlaması nasıl yapılır!20 izlenme
Kanun ve Düzen Ligi’nde Tanzanya ile yan yanayız!50 izlenme
Volkan Konak’ın ölümünde ihmal var mı? Sahnede ilk müdahaleyi yapan doktor konuştu41 izlenme
Sinan Akçıl sahneye çevik kuvvet ordusuyla çıktı, görüntülere tepki yağdı! “Devletin polisi bunu neden koruyor? Devletin polisini görevlendirdikleri yerlere bakın”13 izlenme
Tartışılan fotoğrafla ilgili açıklama: “Yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları”42 izlenme
Erdoğan'ın imzasıyla 10 yeni fakülte kuruldu, uzmanlar tepki gösterdi!
Öğretim görevlisi CİMER'e şikâyet etti, havuzda çocuklara kız-erkek ayrımı geldi!
Aktrollerin başı AKP'li isim bu kez de SMA hastaları için paylaşım yapanları hedef gösterdi!
İstanbul İl Seçim Kurulu’nda sürpriz değişiklik!