İBB soruşturması kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Konuya ilişkin sosyal medyada açıklama yapan Polat'ın avukatı Erkam Erdem, kendisine gelen son bilgiyi aktardı.
Erdem, "Avukat arkadaşımız görüşmek istediğince cezaevinde olmadığını, ambulansla hastaneye sevk edildiğini öğrendik. Umarız beklediğimiz sevktir. Acil bir durum nedeniyle sevk edilmemiştir" ifadelerini kullandı.
Avukat Erdem, daha sonraki açıklamasında ise Mahir Polat'ın tansiyonunun düşmediği için anjiyo yapılacağını söyledi.
Yaşanan sürece de tepki gösteren Erkam Erdem, "Polat yüksek tansiyonu nedeniyle hastaneye sevk edilmiş. Tetkikleri yapılmasının ardından doktorlar anjiyo kararı almış. Bu sevk bizim doktor raporu talebimiz sonucu olmamıştır. Kritik bir müdahale söz konusu" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Polat'ın tansiyon nedeniyle önce cezaevi acile, ardından Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini aktardı.
Tansiyonunun normale döndüğünü ve Mahir Polat'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını da belirten Akdoğan, "Daha fazla cezaevinde tutulması kabul edilemez. Mahir Polat’ın sağlık sorunları ciddidir. Bunun sorumluluğunu kimse alamaz. Sizleri uyarıyorum" ifadelerini kullandı.

'Kent Uzlaşısı' soruşturması kapsamında tutuklanan Polat'ın ciddi kalp rahatsızlıkları sebebiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra yeniden Silivri'ye götürülmesi kamuoyunda ciddi tepkilerin gelmesine neden olmuştu.
Polat, önceki gün Silivri Cezaevi'nde rahatsızlanarak hastaneye sevk edilmişti. Mahir Polat, tedavisinin ardından daha sonra tekrar cezaevine gönderilmişti gönderilmişti.
Yine emniyet ifadesinde gözaltı öncesi anjiyo ameliyatı olduğunu ve toplam altı stenti bulunduğunu belirten Polat, "Bunun dışında iki damarımın tıkanıklığı mevcuttur" demişti.
İki hafta sonrası için buna ilişkin yeni bir anjiyo planlandığını ve hali hazırda tedavisinin devam ettiğini, kullandığı ilaçlar olduğunu belirten Polat, "Tiroid kanseri geçirmem sebebiyle düzenli pet çekimleri vücudumda başka noktada kanser çıkıp çıkmadığı takip ve tedavisi yapılmaktadır. Bunların yanında uyku apnem bulunması dolayısıyla cihaza bağlı olarak uyuyan bir yaşam koşulundayım. Hipertansiyon ve şeker hastalığım da mevcuttur" ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşmasına geri dönüşüne iki şart koymuş33 izlenme
Doğa tahribatının çözümü: Çim ekmek!87 izlenme
Muhalefet AKP’ye örnek oldu! AKP'li belediyeden asgari ücret kararı...124 izlenme
'Gizlenen' TÜİK verileriyle seçimlerin kaderini değiştirecek iddialar: 'Bir şey olmasa bile bir şeyler oluyor'71 izlenme
Demirciler Konağı’nda tartışılan rekonstrüksiyon198 izlenme
Fatih Altaylı’dan ‘Ateist Türk değil müslüman Suriyeli bizdendir’ diyen Aydın Ünal’a cevap: "O kadar meraklıysan defol git Suriye’ye"29 izlenme
Kayseri'de market işleten genç, ekonomik sıkıntı yaşayınca kendini asarak intihar etti!83 izlenme
Aile sağlığı merkezinde hemşireye silahlı saldırı! Ömür hemşire güpegündüz katledildi!51 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun ittifak çağrısına 4 partiden yanıt geldi
ÇYDD'den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a şeriat tepkisi: "Günümüz çağdaş devlet yapısında yeri yoktur ve olmayacaktır"
Rektörün hakkaniyeti: Sınavı en düşük puanlı 'dekan kuzeni' kazandı!
Terör örgütünden bir arsız açıklama daha: Utanmadan bir de şart koştu