Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın ‘reddi hakim’ talebi hakkında kararını verdi.
T24’te yer alan habere göre, Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Kaplan'ın avukatları Tarık Teoman, Umut Köroğlu ve Rıdvan Şahin, geçen hafta davaya bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdikleri dilekçeyle heyetin reddi talebinde bulunmuştu. Mahkeme, Kaplan’ın reddi hakim talebini “ret istemlerinin süresinde yapılmadığı, delillerinin bulunmadığı ve ret taleplerinin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı” gerekçeleriyle reddetti.
Dilekçede, gizli tanık M7 olduğu ortaya çıkan ve geçen hafta Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik ile tutuklanan KOM Şube Müdürü Şevket Demircan'ın arasındaki telefon görüşmelerinin “Mahkeme Başkanı’ndan Sertçelik için garantiler alındığını” gösterdiği iddia edilmişti. Sertçelik’in firarının sanıklardan ve avukatlarından gizlendiği öne sürülen dilekçede, davanın ikinci gizli tanığı “Ü5” kodun da ara celsede dinlendiği belirtilmişti.
Avukatların reddi hakim talebini karara bağlayan mahkeme, bu talebin geri çevrilmesine karar verirken, kararda, “sanıklar müdafilerinin ret istemlerinin süresinde yapılmadığı, ret istemlerinin delillerinin bulunmadığı ve ret taleplerinin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Avukatların bu karara itirazı durumunda dosya, talebin değerlendirilmesi için Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.
Gerçek Gündem
Bolu Belediyesi'nde olay çıktı! AKP'li meclis üyesi Tanju Özcan'a hakaretler ederek su şişesi fırlattı49 izlenme
AKP'nin Ataşehir adayından skandal sözler: "200 yıl önce Osmanlı'yı yıkıp..."145 izlenme
Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: PTT’nin HGS yüklemelerinde büyük vurgun! Özel şirkete servet aktarımı yapılmış56 izlenme
Maaşı 74 Bin TL olan RTE dalgasını geçiyor ! 'Et fiyatlarının artması, refah seviyesin artmasından ve talepte yaşanan yükselişten kaynaklanıyor !'839 izlenme
Vatandaşa sabır, Erdoğan'ın maaşına zam!72 izlenme
Cemaat derneğinde istismar davası: 'Bana hizmet etmek Allah'a hizmettir' diyerek cinsel saldırıda bulunmuş!30 izlenme
Bütçe açığının faturası halka kesilecek47 izlenme
Edirneli küçük çocukların Atatürk sevgisi izlenme rekorları kırıyor !357 izlenme