Halkın Kurtuluş Partisi (HKP); AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Marmara Üniversitesi diplomasında belirsizlik olduğunu iddia ederek üniversitede bulunması gereken yükseköğretim diplomasının, üniversite sicil dosyasının, transkript belgesinin, öğrenim süresinin kendileriyle ve kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.
Marmara Üniversitesi, 07 Mayıs 2021’de HKP’nin başvurusunu “kişisel veri olduğu” gerekçesiyle reddetti. HKP avukatları bunun üzerine üst başvuru yolu olarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na (BEDK) başvuru yaptı. Kurul, 07 Temmuz 2021’de HKP’nin başvurusunu “kişisel veri olduğu” gerekçesi ve oybirliği ile reddetti.
14. İDARE MAHKEMESİ: PARTİNİN DAVA AÇMA EHLİYETİ YOKTUR!
HKP avukatları BEDK'nın bu kararının iptali için Ankara 14. İdare Mahkemesi’ne iptal davası açtı. 14. İdare Mahkemesi de 16 Kasım 2021 tarihinde “Her idari işleme karşı herkes tarafından iptal davası açılmasının idari işlemlerde istikrarsızlığa neden olmaması ve dava konusu işlemle davacı siyasi parti arasında güncel, kişisel ve meşru bir menfaat ilişkisinin bulunmaması” gerekçesiyle “ehliyet yönünden” davayı reddetti. HKP avukatları Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin bu kararını Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.
ÜST MAHKEME YEREL MAHKEMENİN KARARINI KALDIRDI
Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi, 30 Haziran 2022’de Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararını oybirliğiyle kaldırdı ve yeniden karar verilmek üzere mahkemeye gönderdi.
12. İDARİ DAVA DAİRESİ: ESAS HAKKINDA BİR KARAR VERİLMESİ GEREKİR
Ulaşılan kararda partinin bu davayı açmada menfaatinin bulunduğu belirtildi. Kararın devamında ise, “Mahkeme tarafından, davanın Anayasanın 20. maddesinde yer alan özel hayatın gizliliği; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu göz önüne alınarak işin esası hakkında bir karar verilmesi gerektiği açıktır” denildi.
İçişleri bakanı yardımcısının kardeşi serbest bırakıldı16 izlenme
Kanal İstanbul’da tapular gizlendi, gözler büyük ikramiyenin vurduğu 223 parselde!41 izlenme
İmamoğlu sansürlenince dayanamadı: Can alıcı soruları peş peşe sıraladı20 izlenme
Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da beton parçaları ziyaretçilerin üzerine düştü35 izlenme
Diyarbakır'da HÜDAPAR mitinginde Hizbullah bayrağı38 izlenme
Patronların neden isyan ettiğini anlattı: Mahfi Eğilmez gerçek enflasyonu açıkladı13 izlenme
Tasarrufa önce buradan başlayın: Çok sayıdaki saray ve köşkte milyonlar harcanıyor!26 izlenme
Taksim'de 25 Kasım ablukası: Polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı!36 izlenme
Deprem Sonrası Bina Sahiplerinden Denetim Talepleri Yüzde 90 Arttı
Yandaş Haber Türk '30 dakikadır hiç metrobüs gelmedi' haberini yaptı, İBB kamera kayıtlarıyla yalanlarını yüzlerine vurdu !
Eğitimcilere 'türban' cezası: Yönetmeliği uyguladılar, açığa alındılar!
Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez'den uyarı: "Hiperenflasyona gidiyoruz sistem krizi riski var!"