Reuters'ın uluslararası yolsuzluk soruşturmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın adının geçtiğini ortaya çıkardı.
Reuters'ın haberine iktidar kanadından tepkiler yağarken, İstanbul Anadolu 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi de haberle ilgili jet hızında bir karara imza attı. Mahkeme, aralarında Gerçek Gündem'in de bulunduğu haberin yayınlandığı 93 haber sitesi ve Twitter'ın adresinin erişime engellenmesine karar verdi.
Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı:
"Basın özgürlüğü, ilgililerin meslek ahlakına saygı göstermelerini, doğru ve güvenilir bilgi verecek şekilde ve iyi niyetli olarak hareket etmelerini zorunlu kılmaktadır. Kötü niyetli olarak gerçeğin çarpıtılması kabul edilebilir eleştiri sınırlarını aşabilir. Dolayısıyla haber verme görevi zorunlu olarak ödev ve sorumluluklar ile basın kuruluşlarının kendiliğinden uymaları gereken sınırlar içermektedir, buna göre başvuru konusu URL içeriklerinde başvurana yönelik suç isnadına yönelik ifadelerin yer aldığı, somut olgulara dayalı olmayan, sırf başka bir yayında yer almış olmasının söz konusu içerikleri haklı ve meşru göstermeyeceği, kaldı ki; içeriklere kaynak gösterilen yayının gerçeklikten uzak, teyit edilmemiş ve iyi niyetten uzak olduğu, özle ile biçimin uyumsuz olarak sunulduğu, buna göre de gerçeklik, güvenirlik ve iyi niyetten uzak, başvuranın kişilik haklarını ihlal eden içeriklere ilişkin başvuranın talebinin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir."
Gerçek Gündem
AKP'li vekil Ekrem İmamoğlu'nun montajlı fotoğrafını paylaştı, hakaret etti!73 izlenme
Samsun'da 'pes' dedirten olay! Tarla sahibi helikopterin inip hastayı almasını engelledi!108 izlenme
Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra sağ olarak bulunan Ece Gürel'in sağlık durumu nasıl?38 izlenme
CHP'li belediye, kendi ürettiği 8 ton ayçiçek yağını vatandaşlara dağıtıyor!49 izlenme
İktidar daha fazla yurdu hizmete sokacağını söylemişti: KYK, yurtları satılığa çıkardı29 izlenme
Sahiller parsel parsel tanıdık vakfa veriliyor!119 izlenme
AKP’li isim bu afişi kaldırttı! HÜDA PAR’ın arkasındaki Hizbullah tarafından katledilmişlerdi42 izlenme
Uzmanı EYT'nin merak edilenlerini yanıtladı46 izlenme
Atatürk'ü ağırlayan tarihi bina bakanlığa verildi!
Türkiye'de koronavirüs ölümleri hem de 'belgeli' olarak işte böyle gizleniyor!
Dezenfektan yolsuzluğu nedeniyle görevden alınan eski bakan Ruhsar Pekcan'ın eşi dolandırıldı!
AKP'den ayrılan Fakıbaba, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi: "Konuyu Cumhurbaşkanımıza sundum."