Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmek için gün sayıyor. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanabileceğini söyledi.
Halk TV canlı yayınına katılan Kulat'ın açıklamaları özetle şöyle:
Bizim sahada gördüğümüz Sayın Muharrem İnce'ye yönelik il başta gördüğümüz o ilgi ve alakanın çok ciddi şekilde aşağıya indiği kanaatindeyiz. Elimizdeki veriler bunu bize gösteriyor. Aşağıya doğru bir iniş trendi gözüküyor.
Son olarak bir detay söyleyeyim; Sinan Oğan'da farklı bir durum oluşmaya başladı. Sinan Oğan hem Milliyetçi Hareket Partisi'nden, İYİ Parti'den ama ağırlıklı olarak oy almaya başladı.
Elimizdeki şu anki veriler, seçimin çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine bitmesini muhtemel gösteriyor. Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5'in üstüne çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali doğar. Elimizdeki veriler toplam oyların yüzde 5'in altında kalacağı yönünde.
KRT
Spor Toto imam hatip okulu yaptırdı, ortalık karıştı: Şeytan işi pislik!183 izlenme
Kayyım Gürsel Tekin'in ekibindeki delegenden skandal 'Gülşah Durbay' paylaşımı!17 izlenme
AKP’nin kalelerinden Konya’da da Erdoğan'a şok! Miting meydanı yine boş kaldı!72 izlenme
"AKP kaçınılmaz sonuna hızla yaklaşıyor"207 izlenme
Bakırköy'deki pitbull dehşetinin görüntüsü ortaya çıktı48 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı20 izlenme
İsrail'in defalarca kez vurulduğuna dair görüntüler ortaya çıktı127 izlenme
Doğalgaza yapılan zamlardan sonra, faturaları ödeyemez duruma düşen vatandaşlara bir kötü haber daha!86 izlenme
Mevzu ranta açmak olunca eller anında kalktı, İBB Meclisi'nde AKP'li üyeler hemen onayladı!
Murat Kurum Erdoğan'la ters düştü, Yeniden Refah seçmeninden umutlu: "Oyları bölmeyecekler"
Avukatı Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu kurtarma peşinde: 112 sorusunu sordurmadı
İnce’den Erdoğan’a: Nasıl bir yalancısın sen?