Burdur MAKÜ’de öğretim görevlisinin bazı kız öğrencilere cinsel taciz girişiminde bulunduğu iddia edildi. Üniversitede öğrenci olduğunu söyleyen bir kadın Twitter kullanıcısı “Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur” mesajını paylaştı. Taciz ve tecavüz girişimi iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından MAKÜ Rektörlüğü soruşturma başlattı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 5 Mart 2019 tarihinde konuyla ilgili disiplin soruşturması açıldığı ve söz konusu öğretim görevlisinin ‘kamu görevinden çıkarılma’ cezası ile YÖK´e bildirildiğine dikkat çekildi.
DİSİPLİN KURULU PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR
YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre MAKÜ´den iletilen dosya bu hafta perşembe günü yapılması planlanan `YÖK Yüksek Disiplin Kurulu´ toplantısında görüşülecek. Yüksek Disiplin Kurulu, öğretim görevlisi ile ilgili cinsel taciz iddialarını değerlendirmeye alacak ve rektörlüğün teklif ettiği `kamu görevinden çıkarma´ cezasının uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/makudekicinseltacizdosyasiyokungundeminde5375048/
Görüntüler ortaya çıktı! Narin bulunmadan 1 gün önce aile meclisi toplanmış: "Bunu sana sorarlarsa ben bilmiyorum, görmedim diyeceksin"22 izlenme
Berlin Teknik Üniversitesi'ne Türk rektör seçildi5 izlenme
13 yılda milletin 8 milyon TL'si buharlaştı! "Yandaş firmalar TCDD'yi nasıl yolacaklarının peşindeler"57 izlenme
Türkiye Varlık Fonu yönetimi değişiyor90 izlenme
İstanbul’daki oy sayımlarında son durum!4649 izlenme
CHP'li Enis Berberoğlu hakkında karar açıklandı: 5 yıl 10 ay hapis225 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 241.997’ye, vefat sayısı da 5.858’e yükseldi!91 izlenme
Merkez Bankası faizi düşürdü, gözler bankalara çevrildi: Kredi faizleri ne zaman düşecek?28 izlenme