Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'li 16 ilçenin belediye başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşçıer, Gül Çiftçi, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda partiliden oluşan kalabalık heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi ve Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Yavaş, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan üzerinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi" yazılı çelengi mozoleye koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu.
Mansur Yavaş başkanlığındaki heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş daha sonra Misakı Milli Kulesine geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Yavaş, deftere şunları yazdı:
"Sizin öncülüğünüzde, milletimizin topyekûn en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargâhı Başkent'te, yine milletimizin takdiriyle ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim. Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Milletimizin tarihten bugüne süregelen kadim özelliklerini ve evrensel hakları gözeterek Ankara'ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim. Türk milletine olan sevginiz ve geleceğimize ışık tutan ilkeleriniz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en büyük yol göstericimiz olacaktır. Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde Başkent Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent hâline getirmektir. Ruhunuz şad olsun"
Mansur Yavaş, beraberindeki il başkanları ve partililer daha sonra yürüyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Merkez Binası'na geçti.
KRT
Son ankette Erdoğan'a büyük şok! AKP eriyor!89 izlenme
Diyanet bu sefer de cennetten köşk vaad etti!148 izlenme
Bir liyakatsiz atama daha: TÜGVA temsilcisi imam, üniversite sekreteri oldu27 izlenme
İmamoğlu'ndan İsmailağa Cemaati'ne ait yurtla ilgili İBB'ye talimat!449 izlenme
Ege beşik gibi! 4.1 ve 3.7 büyüklüğündeki depremler halkı korkuttu30 izlenme
TCDD de satışa çıkıyor! Satılması için bakın hangi kılıfı buldular?44 izlenme
Erdoğan'a deprem bölgesinde protesto! "Geliyor gelmekte olan" diye bağıran bir kişiye polis müdahale etti47 izlenme
Esnaf kan ağlıyor, maskesiz çocuğa ceza yazılıyor, AKP kongresinde her şey serbest!70 izlenme
Ankara’nın 11 ilçesinde oylar yeniden sayılacak
450 milyon TL borcu bulunan AKP’li Çorum Belediyesi 51 milyon TL harcayıp Güreş Eğitim Merkezi kuracak!
Açılışına Ronaldo gelmişti, Demirören AVM borcuna karşılık devredildi
'İsrail-Türkiye anlaşmasının gizli ek maddeleri var'