CHP’de İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı heyecanı yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisine çarpıcı eleştirilerde bulundu.
Yavaş konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce haber verildiğini belirten Yavaş, “Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi, sizlere bir konuşma yapmak isterdim, hazır bir şekilde, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Yani değerli arkadaşlar bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır. Aylardır yakılan fitne ateşine, Ekrem mi Mansur mu, ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz. Biz 14 tane belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz" dedi.
Yavaş’ın bu sözlerinin ardından, Özel söz alarak, “İkisini de birbirinden ayırmam. Ne olduysa şu yüzden oldu, bugün program yapılırken, bugün de oturumlar yapılacaktı. Bundan birkaç gün önce planlanan marjda söz istemişti. O sözler uzayıp bugüne kalınca, Selin Başkan böyle bir akışımız var. Ben de dedim ki Mansur Başkana da bir söz verelim, burada bütün sorumluluk bana aittir” dedi.
Ekrem İmamoğlu ise söz alarak, “Ben dün öğrendim, ben sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim, hatta sayın genel başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdasınız, kim konuşacak onu da bilmiyorum. Selin hanım kendi konuşmasında, Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak acaba dedim. Konuşmama son notları sizin kaleminizle yazdım orada. Başkanım, size hem Mansur Başkanım Derim hem abi derim. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Senin rahatsız olacağını bilsem konuşmamı yere atar, yerimde oturum başkanım.” ifadelerini kullandı.
İkili arasındaki kısa süreli gerginlik daha sonra tatlıya bağlandı.
Gerçek Gündem
Şanlıurfa'da, asgari ücretteki artışı halay çekerek kutladılar!27 izlenme
Sakarya'da başlayan orman yangını Bilecik'e sıçradı!27 izlenme
Sayıştay'dan İBB'ye dini ve milli bayramlarda 'ücretsiz ulaşım' engeli27 izlenme
İmamoğlu’ndan tuzak sorular soran Nagehan Alçı’ya ayar 'Şu anda konuşacağımız Urfalı bir çocuğumuzun çöp ayrıştırma makinasına kapılarak ölme meselesidir !'1460 izlenme
Liderlerin memleketinde en çok oyu kim ve hangi parti aldı?28 izlenme
TOKİ'den Suriyelilere ev! Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı!44 izlenme
15 Temmuz'un sahte gazileri667 izlenme
600’e yakın zeytin ağacını baltayla parçaladılar!2885 izlenme
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"
CHP’nin seçimlerde parmak boyası kullanılması için verdiği teklif reddedildi!
Narin Güran cinayetinde 'Nevzat Bahtiyar' gelişmesi: Avukatı tahliyesi için başvurmuştu...
Kimseye gerek yok, halk Ata’sına sahip çıkar!