Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilk 100 gününü anlatan kitapçık yayınlandı.
Yavaş, kitapçığın önsözünde "Başarı öyküsünü tüm Ankaralılar ile birlikte yazacak, Ankara'yı Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkent'ine yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline beraber getireceğiz” dedi. Kitapçıkta, belediyenin borç durumundan alacak durumuna, personel sayısından metro kesintilerine kadar birçok bilgi de, yapılan icraatlerin yanında kamuoyu ile paylaşıldı. Hazırlanan rapora göre Büyükşehir Belediyesi israfla mücadele kapsamında ilk 100 gün sonunda 136.579.402 TL bütçe fazlası verdiği açıklandı.
Mansur Yavaş'ın mazbatasını aldığı gün olan 8 Nisan'da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ ve EGO dahil toplam borcunun ise 8.449.357.033 TL olduğu bildirildi. Belediye kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, “2019 yılında köklü değişiklik yapılmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yaptığı metro ve şehir içi raylı sistemler geri ödemeleri düzenlenmiştir. Bunun belediyeler lehine olduğu vurgulanmıştır. Ancak, eskiden yapılan yüzde 15 hasılat üzerinden kesinti uygulaması devam etseydi 2018 yılı için 10.605.000 TL Belediye'den kesilecekti.
Yeni düzenlemeye göre genel bütçe vergi gelirlerinden yapılan yüzde 5 kesinti ile 2018 yılında kesinti yapılsaydı 208.648.929 TL Belediye'den kesilecektir. Aradaki fark 198.043.929 TL'dir, yani yaklaşık 20 katıdır” denildi.
Açıklamada, YSK'nın seçim kararının resmi gazetede yayınlandığı 13 Aralık 2018'den, Mansur Yavaş'ın mazbatasını aldığı 8 Nisan 2019 tarihine kadar, yani seçim sürecinde Belediye'ye 853 personel alındığının ve 853 kişinin 117'sinin ise Yavaş'ın seçimi kazandığı 1 Nisan'dan mazbatasını aldığı 8 Nisan'a kadar 1 hafta içerisinde gerçekleştiği belirtildi. Raporda, 8 Nisan'da 29 bin 446 personel varken, 79 kişi işe alındığı, 56 kişinin ise işten ayrıldığı kaydedildi. 100 günlük faaliyet kitapçığında Yavaş'ın 100 güne sığdırdığı faaliyetler ve Yönetim anlayışı değişikliği çalışmaları da yer aldı.
https://halktv.com.tr/gundem/mansuryavasdediginiyaptibelediyede100gunde136milyonbutcefazlas400484h
Özgür Özel'den Brüksel mitingine çağrı: "Tüm dünyaya duyuracağız!"17 izlenme
İmamoğlu rest çekti! Duruşma ertelendi13 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun A Takımını yandaş gazete duyurdu13 izlenme
Gece Terlemesi Sorununa Dikkat!31 izlenme
Emekliden memura torba yasa geliyor: Milyonların gözü Meclis’te! SGK Uzmanı İsa Karakaş tek tek anlattı13 izlenme
TOKİ’nin kasasındaki şüpheli işler!44 izlenme
Kadınlar güvende hissetmiyor: Biber gazı satışları patladı!31 izlenme
AKP’li vekil Berat Albayrak’ı eleştirenlere ‘köpek’ dedi!55 izlenme
Artık bilgiyi Selvi'ye değil ona veriyorlar: Her şeyi astrolog gibi önceden biliyor! İşte Saray'ın yeni prensi
Rektör 10 farklı görevi yürütüyordu: Ardahan Üniversitesi'ne sadece 204 öğrenci yerleşti!
Hatay İskenderun'da deprem sonrası deniz seviyesi yükseldi
İsrail-İran savaşı: İşte İran'ın vuracağı ABD hedefleri