Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması nedeniyle soruşturma başlattı. Kamuyu zarara uğrattığı belirtilen yetkililer ile gerçek ve tüzel kişiler hakkında Büyükşehir Belediyesi müfettişleri tarafından inceleme sürdürülüyor.
Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağını ifade eden belediye kaynakları, yapılan sözleşmeler sonucunda hafriyat işinin Osmanlıspor’a verilmesinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca lira zarara uğradığını belirtti.
Edinilen bilgiye göre hafriyat döküm işinin Temmuz 2014 tarihinde Meclis kararı ile Belediye şirketlerinden ANFA’ya aylık 30 bin TL’ye (yıllık 360 bin TL) verildiği, ANFA’nın ise bu işi Osmanlıspor’a aylık 100 Bin TL’ye (yıllık 1.200.000 TL) sözleşme yaparak verdiği ortaya çıktı.
![[Haber görseli]](http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2019/8/28/1553704_resource/eb00551802e143308c3ffe8fa4ebf92c.jpg)
Türkiye'de eğitimin geldiği son nokta... Rektöre aylık 150 bin TL maaş, Ar-Ge'ye yıllık 141 bin TL bütçe!190 izlenme
Saldırıda eski eşini ve kızını kaybeden oyuncu Nurettin Uçar'dan yürekleri dağlayan paylaşım102 izlenme
Yine vatandaş değil, müteahhit düşünülecek!55 izlenme
Genç kadından “İktidarın yaptırdığı Marmaray’la muhalif olmaya gidiyorsunuz” diyenlere tepki: “Marmaray’ı iktidar değil devlet yaptı. Devlet görevlisinden hesap sorulur hak aranır”34 izlenme
Kaçak Kur'an kursundaki cinsel istismar skandalını Kaymakamlık doğruladı!52 izlenme
AKP'li isimlerden gündeme oturacak paylaşımlar! "Teşkilata 30 bin pfizer gelmiş"72 izlenme
Kaçak elektiriğin bedeli vatandaşın sırtında!153 izlenme
2 kez mülakatta elenen savcı adayı, tutanaklara ulaştı: "Rezilliğin bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum"51 izlenme