ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya'ya bağlı Dodurga mahallesine yönelik X hesabından yaptığı paylaşımda; bölgenin doğasının geçmişte çocukların oyun oynayabildiği ve insanların nefes alabildiği bir alan olduğunu ifade ederek "Ama önceki yönetim döneminde, ranta dayalı imar planlarıyla bu güzelliklerin üzeri betonla kapatıldı" sözlerini aktardı.
Bölgede bulunan boş arazilere beton kulesi dikileceğini aktaran Yavaş, bunun gelecek için bir şehir planı olmadığına vurgu yaptı. Mansur Yavaş, "Biz bu düzeni durdurmak için elimizden geleni yaptık. İtiraz ettik, dava açtık, “Bu şehir hepimizin” dedik. Ama mahkemeyi kaybettik" Dodurga davasının kaybedildiğini de duyurdu. diyerek bu projenin çocuklara bırakılacak bir yaşam değil, bir enkaz projesi olduğunu vurguladı.

Yavaş, ranta dayalı imar planlarının sadece Dodurga ile sınırlı kalmadığını aktararak yarın Alacaatlı Mahallesi'nde bir katliamı duyuracağını ifade eden Yavaş, "Ranta dayalı imar planlarının burasıyla sınırlı olduğunu düşünmeyin: Yarın size bir başka katliamı, Alaacatlı Mahallesi’ni göstereceğim. Çünkü bu planlamaya ne yol yeter ne de altyapı…." sözlerini sarf etti.

Yavaş'ın Dodurga davasını kaybettiğini açıklayan açıklaması şu şekilde:
BİR ŞEHİR NASIL KATLEDİLİR, LÜTFEN İZLEYİN!
Burası Dodurga.
Bir zamanlar nefes alınacak alanlar, çocukların oynayacağı boşluklar, doğanın sesini duyabileceğimiz vadilerdi burası…
Ama önceki yönetim döneminde, ranta dayalı imar planlarıyla bu güzelliklerin üzeri betonla kapatıldı.
İşte şimdi gördüğünüz gibi; her boş araziye birer beton kulesi dikilecek.
Biz bu düzeni durdurmak için elimizden geleni yaptık. İtiraz ettik, dava açtık, “Bu şehir hepimizin” dedik. Ama mahkemeyi kaybettik.
Bu bir şehir planı değil. Bu bir gelecek tasavvuru hiç değil. Bu, çocuklarımıza bırakılacak bir yaşam değil, birer enkaz projeleridir.
Ranta dayalı imar planlarının burasıyla sınırlı olduğunu düşünmeyin: Yarın size bir başka katliamı, Alaacatlı Mahallesi’ni göstereceğim. Çünkü bu planlamaya ne yol yeter ne de altyapı…
Japonya'da 11 yıl önce yaşanan 9,1 şiddetindeki Tohoku depremine ait görüntüler yeniden gündem oldu81 izlenme
Bakanlık imar barışından vazgeçmiyor41 izlenme
Bir dönem Türkiye'nin en büyük 100 ihracatçısı arasında olan Türk tekstil devi iflas bayrağını çekmek üzere... Yüzlerce çalışan işsiz kalabilir72 izlenme
Gülşah Durbay'ın emanetini devraldı! Şehzadeler'in yeni belediye başkanı belli oldu16 izlenme
Fabrikada iki işçi Koronavirüs’e yakalandı! İşçilere, ‘Dinlenin, pazartesi işe gelin’ denildi227 izlenme
Turpun büyüğü madenden çıktı27 izlenme
6 kişiye mezar olan bungalov evleri yıkım kararına rağmen faaliyetini sürdürmüş39 izlenme
Soma Holding’in gökdeleni icradan satılıyor!198 izlenme