Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te tasarruf ve kaynakların verimli kullanımı talimatı vererek, su kaçak ve kayıpları için mücadele başlattı.
1 MİLYON METREKÜP SU KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi olan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yıllardır ihmal edilen filtreleme sistemini yerli teknolojiyle yeniledi. ASKİ bu sayede yılda 1 milyon metreküp su kaybının önüne geçti. Böylelikle yılda 7 milyon TL de tasarruf sağlanacak.

(FOTO: SÖZCÜ)
Ankara'yı besleyen barajlardan gelen suyu arıtarak içme ve kullanıma hazır hale getiren ASKİ, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin kullanım ömrünü dolduran ve yılda 1 milyon metreküp su kaybına neden olan filtre otomasyon sistemini yeniledi.

(FOTO: SÖZCÜ)
MODERN FİLTRELEME SİSTEMİ
ASKİ, ileri teknolojiye sahip yeni filtre sistemi sayesinde su israfının önüne geçerek, suyun süzme işlemini farklı seviyelerde gerçekleştirmeyi ve Ankaralılara daha kaliteli içme ve kullanma suyu sağlamayı amaçlıyor. Toplam maliyeti 6.5 milyon TL olan modern filtreleme sistemi sayesinde yılda 1 milyon metreküp suyun israfının önüne geçilerek, 7 milyon TL de tasarruf sağlanacak.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansuryavastan7milyonliraliksutasarrufu5900970/
Deniz Feneri Derneği MEB’e yol gösterdi!144 izlenme
Ankara kulislerinden son bomba: Nebati görevden alınacak! Yerine geçecek isim bile belli oldu!44 izlenme
Mersin Millet Bahçesi 6 ayda 'kaynak sıkıntısını' aştı!61 izlenme
Prof. Refik Çaylan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti97 izlenme
Şanlıurfa’da bir lastikçi ustası, işten ayrılmak isteyen çırağı hortumla dövdü!53 izlenme
Bilal Erdoğan ve TÜGVA hakkında suç duyurusu!40 izlenme
Erdoğan'ın uykularını kaçıracak gelişme! 50 AKP'li vekilin görüştüğü parti ortaya çıktı!93 izlenme
Kamuda zararın lideri BOTAŞ6 izlenme
İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü kamuya ait arazi, arsa ve konutları satıyor!
İsmailağa cemaati Kızıl Goncalar dizisini hedef aldı, set çalışanı yapılan saldırıları açıkladı
Meral Akşener'e 'Genel Başkanım' diyen nikâh memurunun görevden alındığı ortaya çıktı!
Bunun neresi yerli ve milli? Vatandaş market raflarında yerli ürün bulmakta zorlanıyor!