Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olarak merak edilenleri yanıtladı. Siyaset gündemine yönelik tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Yavaş, Baykar Teknoloji şirketinin kurucuları Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarına da yanıt verdi.
Bu yıl öncekilerden farklı olarak 27 Nisan ve 1 Mayıs arasında düzenlenen festivalin seçim öncesi bir miting gibi değerlendirildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş akrabalık olayına da göndermede bulundu.
Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar'ın vakfının düzenlediği TEKNOFEST için bu yıl 7,6 milyon TL harcandı.
Etkinliğin önceki yıllarda eylül ayında düzenlendiğine dikkat çeken Mansur Yavaş programda şu ifadeleri kullandı:
“Her yıl eylül ayında düzenlenen TEKNOFEST niye şimdi yapılıyor? Belli ki seçimi etkilemesi için. Arada akrabalık da var. Buna rağmen hiç kimse bunu siyasete alet ediyorsunuz, demedi.”
Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay üssü yapacaklarını açıklamıştı. Videoda "Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Lütfen gençler, gidin Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün" ifadelerini kullanmıştı.
CEO Haluk Bayraktar ise Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine şu yanıtı vermişti: "Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş."
Bu açıklamalar üzerine Baykar Teknoloji Şirketi'nin kurucusu Bayraktar ailesinin siyasi bir duruş içerisinde olduğuna ilişkin tartışmalar gündeme gelmişti.
Cumhuriyet
Tarım arazileri adım adım moloz ve hafriyat çöplüğüne dönüşüyor!54 izlenme
İstanbul'da bebek açlıktan mı öldü?25 izlenme
Erdoğan'ın sözlerine tepki büyük! #KusuraBakıyoruz86 izlenme
DHMİ’de 70 milyon TL’lik kayıp!104 izlenme
Atatürk yaşasaydı ve karşınıza çıksaydı O'na ne söylemek isterdiniz?92 izlenme
İlhan İrem'in yıllar önce kaleme aldığı Fetullah Gülen yazısı yeniden gündemde17 izlenme
Bir esnaf daha Erdoğan'a isyan etti! '8 aydır feryat ediyoruz, açız aç!'53 izlenme
Emekliler İzmir'de meydanlara çıktı23 izlenme
Metiner'den AKP'nin içinde yaşananlarla ilgili bomba iddialar!
Azez'de Türk bayrağını parçalarken görüntülenen saldırgan Suriyeli yakalandı
Eski AKP'li vekil Hüseyin Besli Alevi ve Kürt yurttaşları hedef aldı! "Çifte kavrulmuş yalancılar"
Kaymakamlıktan 11 gün sonra skandal Atatürk Anıtı açıklaması! "Basın açıklaması yaptıkları için ceza kesildi"