Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk operasyonunu AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin göreve başlattığı Refik Tuzcuoğlu’na yaptı. Görevden alınan Tuzcuoğlu’nun yerine Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu vekalet etmeye başladı. Bu göreve MHP eski milletvekili Murat Özgan’ın atanmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay istendi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde büyük yolsuzluklarına ilişkin iddiaların araştırılması için de düğmeye basan Yavaş, Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan’ı da görevden aldı. Yerine belediye müfettişlerinden Ata Şengül atandı.
OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Seçimden sonra Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni Cumartesi günü saat 14.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclisin iki başkan vekili bu toplantıda seçilecek. Çoğunluk AKP’de olduğu için Başkanvekillerinin AKP’li üyelerden seçilmesi bekleniyor.
AKP’li belediyenin raporunun satır aralarında iktidara isyan26 izlenme
Özkan Yalım'ın ek ifadesi ilk günden boşa düştü!27 izlenme
Ücretlerde kara tablo50 izlenme
Bahçeli suç duyurusunda bulunmuştu: Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı26 izlenme
Sedat Peker işaret etmişti: İfşalarla ilgili soru soran eski bakana ‘hakaret’ soruşturması!70 izlenme
Bayram ikramiyesi müjdesi bekleyenlere kötü haber verdi: "Herkese tam yatmayacak"29 izlenme
Şile Belediye Meclisi karıştı! Başkanvekili seçiminde ayakkabı fırlatmaya çalıştı31 izlenme
Şoke eden iddia! "Son Sayıştay raporları yok ediliyor!"47 izlenme