Ökkeş Kenger, resmi rakamlara göre 120 insanın öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı 1926 Aralık 1978'deki Alevilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açılan davanın sanıkları arasındaydı. Ökkeş Kenger, soyadını Maraş Katliamı davasından sonra Şendiller olarak değiştirmişti.
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında öldü. 1991 yılında milletvekili seçilen Ökkeş (Kenger) Şendiller için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Şendiller 3 Ekim'de Kahramanmaraş'ta gömülecek.
Şendiller, 1991 seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Kahramanmaraş milletvekili seçilmiş, Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrıldıktan sonra Büyük Birlik Partisi'ne geçmişti.
1995 seçimlerinde Anavatan Partisi ile seçim ittifakı yapan Büyük Birlik Partisi’nden milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Şendiller, istifa ederek ayrıldığı 2008 yılına kadar BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Aselsen, Roketsan, Otokar müşterileri arasındaydı: Türkiye'nin 29 yıllık devi iflasın pençesinde47 izlenme
Kılıçdaroğlu, Mahir Ünal'a seslendi: "Bu sözlerinin fikir babaları, bizi karşılarında görünce içeriye kaçtı"39 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 32.389 yeni vaka tespit edildi, 57.894 kişi sağlığına kavuşurken, 174 kişi hayatını kaybetti!42 izlenme
Gülistan Doku'nun eski erkek arkadaşı Abakarov ve eski polis baba tutuklandı20 izlenme
Kitaplara 3 milyar lira fazla ödeme yapacak27 izlenme
Özgür Demirtaş'tan Hakan Ural'ın midesine oturacak cevap: "Sahte çürük raporlu savaş uzmanı"63 izlenme
Kırıkkale’de ‘alternatif ilaç kör etti’ iddiasında hasta sayısı 36’ya yükseldi!!455 izlenme
DİSK: "TES, kıdem tazminatı için büyük bir tehlike"41 izlenme
'Sağlık personelinin gırtlağına yapışın' diyen AKP'li vekile suç duyurusu
Gezi 3 Yaşında ! 31 Mayıs'ta Taksim'deyiz !
Demir Kubbe delik deşik! İran’dan Tel Aviv’e füze saldırısı
Necati Şaşmaz’ın ses kaydı çıktı 'Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki!'