Ökkeş Kenger, resmi rakamlara göre 120 insanın öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı 1926 Aralık 1978'deki Alevilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açılan davanın sanıkları arasındaydı. Ökkeş Kenger, soyadını Maraş Katliamı davasından sonra Şendiller olarak değiştirmişti.
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında öldü. 1991 yılında milletvekili seçilen Ökkeş (Kenger) Şendiller için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Şendiller 3 Ekim'de Kahramanmaraş'ta gömülecek.
Şendiller, 1991 seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Kahramanmaraş milletvekili seçilmiş, Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrıldıktan sonra Büyük Birlik Partisi'ne geçmişti.
1995 seçimlerinde Anavatan Partisi ile seçim ittifakı yapan Büyük Birlik Partisi’nden milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Şendiller, istifa ederek ayrıldığı 2008 yılına kadar BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Cumhurbaşkanı emekli aylığına yüzde 50 zam27 izlenme
Üniversitede skandal! Atatürk'e küfürler yağdırdı, kimsenin gıkı çıkmadı!1391 izlenme
Menzil tarikatı lideri İzmir'deki 'tövbe mitingini' anlattı: "Artık ip yetmez oldu. O yüzden artık ip atılmıyor, sözlü olarak sultanımızın söylediğini tekrarlıyorlar"24 izlenme
Rıza Bey Apartmanı’ndan acı haber: 27 yaşındaki Beril'in ardından annesinin de cansız bedenine ulaşıldı147 izlenme
İthal otomobillere yüzde 30'a varan ek vergi!24 izlenme
Narin Güran cinayeti hâlâ aydınlanamıyor! Narin'in kimliği çuvaldan çıktı40 izlenme
Binali Yıldırım'dan skandal itiraf 'Mecburdum… Sesimi duyuramadığım için çaldılar dedim !'118 izlenme
AKP'li isim ağzındaki baklayı çıkardı: "Erken değil, öne alınmış seçim"33 izlenme
Mahkemeden Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili yeni karar!
Eleştirilerin hedefi olan AKP’li başkan o şirketlerden istifa etti!
31 Mart'ta MHP'den CHP'ye geçmişti: Toroslar Belediye Başkanı "20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"
Murat Dağı’nda altın için 190 bin ağacın kesilmesi gündemde!