RusyaUkrayna Savaşı 48'inci gününde sürerken, Rus ordusunun hedefindeki Mariupol'de can kayıpları artmaya devam ediyor.
Sözcü'de yer alan habere göre, Mariupol'deki duruma ilişkin açıklama yapan Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko ise, şehirdeki sivil ölümlerin 22 bine ulaştığını duyurdu.
“PLANLARIMIZ HAKKINDA KONUŞAMAYIZ”
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın Mariupol kelimesini duymaktan nefret ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
* Kremlin'in Ukrayna'dan daha çok nefret ettiği bir şey varsa o da Mariupol kelimesi. Askerlerimiz kendilerinden 10 kat fazla olan düşmana karşı şehri savunuyor.
* Sosyal medyada yer alan bilgilerden daha fazla şey biliyoruz. Silahlı kuvvetler olarak oradaki askerlerimize yardım etmek için her yolu deniyoruz. Ancak bu planlarımız hakkında konuşamayız.

Foto: İHA
GOSTOMEL’DEN GERİYE ENKAZ KALDI
Rusya’nın Ukrayna’da saldırıları sürerken, Rus güçlerinden temizlenen bölgelerde savaşın izleri ortaya çıkıyor.
Ukrayna’nın Rus saldırılarından en çok etkilenen bölgelerinden biri olan Gostomel kentinde de Rus askerinin çekilmesinin ardından meydana gelen yıkım görüntülendi.
Ağır bombardımana maruz kalan kentte çok sayıda yerleşim yeri hasar alarak kullanılamaz hale gelirken, Ukrayna güçleri şehirde aramakurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Foto: İHA
11 yerleşim yeri daha karantina altına alındı!185 izlenme
Siyasette tüm dengeler değişiyor! AKP Genel Merkezi'nin görmek istemediği anket23 izlenme
Et ve Süt Kurumu'nda skandal üstüne skandal! Macaristan'da et şirketiyle ortak: Sözleşme imzalayıp miktarı gizlemişler24 izlenme
Erdoğan ‘Herkesin altında arabası var’ demişti, Avrupa sonuncusu çıktık!45 izlenme
İstanbul’da kırmızı et fiyatlarında 3 ayrı tarife43 izlenme
Nevşin Mengü, AKP'li belediyenin bir konsere 85 milyon harcadığını belgeleriyle paylaştı!30 izlenme
66 yıllık giyim devine haciz!228 izlenme
Depremzedelerin kaldığı çadırda yangın43 izlenme