Marmaris Belediyesi'nin 2019 yılının Mart ayında 14 milyon 600 bin lira olan borcu kısa bir sürede yaklaşık 6 buçuk milyon TL azaltıldı. Hiçbir mülk satışı gerçekleştirilmeden eritilen borçla ilgili Başkan Mehmet Oktay israfa son verdiklerini, Belediyenin gelir kaynaklarını akılcı bir şekilde kullandıklarını söyledi.
Başkan Oktay, "Belediyemizin borcunu ödemek için hiçbir mülk satışı yapmadık. Biz sadece belediyemizin hali hazırdaki gelir kaynaklarını doğru kullandık. Örneğin su sporlarında yapılan ihalede toplamdaki 12 su parkurunun geliri 472 bin lira civarındayken bizim yaptığımız ihale sonucunda bu rakam 4 milyon 800 bin liraya çıktı. Neticede gerek kamuya gerekse hazineye ve belediyemize çok ciddi bir gelir sağladık. Devamında emlak vergilerimiz, kiralarımız sayesinde borcu düşürdük.
"AZ PARAYLA DOĞRU HİZMET"
Belediyemizde tasarruf tedbirlerini en üst seviyeye çıkardık. İsrafa son verdik. Personel alımında çok titiz davranarak sadece gerekli birimlere alım yaptık. Temmuz ayına geldiğimizde borcu 4 milyona kadar indirdik. Tabi ki bu süreçte yaptığımız yatırımlar, altyapı çalışmaları, temizlik hizmetleri gibi harcamalarımız oldu, hala da oluyor. Bu nedenle borç oranımız bir miktar arttı. Bu hizmetleri yaparken yine mümkün olduğunca en az harcamayla en doğru ve kaliteli işi yapma gayreti içindeyiz.
Resmi kurumlara vergi ya da sigorta prim borcumuz veya ödenmemiş personel maaşımız da bulunmuyor. Özetle şunu diyebilirim ki belediyede gelişigüzel harcama dönemini bitirdik. Halkımızın parasını en doğru ve titiz biçimde harcamaya gayret ediyoruz" dedi.
http://www.krttv.com.tr/siyaset/marmarisbelediyesindenornektasarrufh27143.html
Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin bugün enflasyonu 3 ana faiz oranını 25 baz puan artırdığını söyledi25 izlenme
‘CHP’nin yardımları bizzat Erdoğan tarafından önleniyor’89 izlenme
Nişantaşı'nda şoke eden iş ilanı: Türkçe bilen eleman aranıyor!32 izlenme
Saray, Boğaz’ın yetkileriyle beraber 70 milyon liraya da göz dikti!88 izlenme
AKP, Sedat Peker'in videolarına neden sessiz kalıyor?83 izlenme
Türkiye Erdoğan'a güzel: Mesele işsizlik değil, en güzel işi bulmak...130 izlenme
Esenyurt’un ardından bir tekel vakası da Silivri’de! Alkol yasağına sinirlenip tüfekle büfe bastılar, 1'i ağır 2 yaralı!119 izlenme
Halkbank Genel Müdürü'nden ilginç Ayhan Bora Kaplan yorumu17 izlenme