Corona virüsü salgını nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından, İstiklal Caddesi’nde yoğunluk yaşanmaya başladı. Uzun süredir sessizliğe gömülen caddede pazartesi başlayan hareketlilik hafta boyunca devam etti.
İstiklal Caddesi’ndeki kalabalığa tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük corona virüsü tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım” diye yazdı.
ZABITA CADDE GİRİŞİNDE MASKE DAĞITIYOR
Polis ekipleri, İstiklal Caddesi’nde denetimleri sıklaştırırken, sık sık anons yaparak vatandaşların sosyal mesafe kuralına dikkat etmesi yönünde uyarılarda bulundu. Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri de İstiklal Caddesi girişi ve Galatasaray Meydanı’nda stant kurarak, vatandaşların ateşini ölçüp, maske dağıttı.
SOKAKTA MASKESİZ DOLAŞMANIN YASAK OLMADIĞINI SAVUNDU
corona virüsüyle mücadele kapsamında yapılan tüm uyarılara rağmen caddede maskesiz dolaşan 8 kişi, polis tarafından durdurularak haklarında cezai işlem uygulandı.
Umumi Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle ceza kesilen vatandaşlardan biri polise itiraz ederek maskesiz yürümenin yasak olmadığını savundu.
Polis, “Sokakta maskesiz yürümek bu yasaklara dahil değil” değil diye itirazda bulunan kişiye “Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda var” diye cevap verdi.
Cezayı ödeyecek parası olmadığını ifade eden bir vatandaş ise, “Ben bir aydır bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, ben çalışmıyorum. Ben bin lira min lira ödeyemem” diye konuştu. (DHA)
Elektrik faturasına zam gelecek mi? EPDK Başkanı’ndan gündem olacak çıkış: ‘Villada oturanın faturasını devlet neden sübvanse etsin?’29 izlenme
Dev inşaat şirketi iflas etti!338 izlenme
Ünlülere yeni operasyon: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltında30 izlenme
Disney'de Atatürk skandalı! Ermeni diasporasının baskısıyla Atatürk dizisini yayınlamayacaklar41 izlenme
Erdoğan'a topuk selamına Arınç'tan 'yalaka' tepkisi: "Eskiler 'tabasbus' derdi"24 izlenme
Ekvador'da rotası Türkiye olan gemide muz konteynerleri içinde 189 bin 620 doz kokain ele geçirildi!54 izlenme
Yandaşa özel maden düzenlemesi yolda!143 izlenme
AKP'nin her şeyini açıklayan çarşaflı kadının sözleri güne damga vurdu: "Türkiye eskiden üreten bir ülkeydi. Her şeyiyle üreten bir ülkeydi. Tükettiler bizi"37 izlenme
Atatürk'ün "tek devlet" mesajı
CHP'li vekil Deniz Yavuzyılmaz 'çifte maaşlı' bir AKP'liyi daha ifşa etti! 'Karayolları Genel Müdürü, aynı zamanda özel bir GSM şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'
Burhan Kuzu çırpınıyor!
Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren zam iddiası! Maliye yanlış mı hesaplıyor?