Maydonoz Döner’e yönelik FETÖ operasyonlarda gözaltına alınan 77 şüphelinin adliyeye sevk edildiği bildirildi. Adliyeye sevk edilen isimler arasında FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen hakim ve kamu görevlilerinin de bulunduğu bildirildi.
Döner şirketinin yönetim kurulu başkanı Ö.Ş. ve 6 yönetim kurulu üyesinin de bulunduğu şüpheliler adliyeye getirilirken yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Soruşturmaya ilişkin ortaya çıkan detaylarda, restoran zincirinin şubelerinden birinde çalışan R.Ö. isimli kişiye, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı anlaşılınca ciro düşüşü, iş yeri dağınıklığı gibi bahanelerle mobbing uygulandığı öne sürülmüştü.
R.Ö. isimli kişinin ciro artışları ve kamudan ihraç edilen FETÖ şüphelilerinin toplantılar yaptığına ilişkin CİMER’e bir itiraf mektubu yazdığı ortaya çıkmıştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin açıklamasında, 31 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen Kıskaç40 operasyonunda, bir döner restoran zinciri üzerinden örgüte finansman sağladığı belirlenen, aralarında kamu personeli 10 kişinin de bulunduğu 353 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu.
Gerçek Gündem
83 kişiye mezar olmuştu: Eski AKP'li Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verildi19 izlenme
İsyanın sembolü beyaz çarşaf! Yangın faciasına sessiz protesto hızla yayılıyor25 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat’a tutuklama talebi107 izlenme
AKP'li belediyelerde işçi kıyımı! Erdoğan buna ne diyecek?302 izlenme
Rezalet dış basında: Kanlı parlamento30 izlenme
İlçe Müdürü’nden bekâr öğretmenlere iftar dayatması! Katılım zorunlu kılındı22 izlenme
AKP ve MHP'ye büyük şok! Halkın yüzde 70'i memnun değil!50 izlenme
CHP'nin kazandığı Bayrampaşa Belediyesi'nin Başkanvekili seçim kurasının çekildiği o an!14 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ihalenin ayrıntıları: Adrese teslim ihale Kalyon İnşaat’a verilmişti
Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki yerleşim yerleri Rusların saldırılarıyla harabeye döndü!
Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a sert Konya tepkisi: "Utan utan"
20 milyar dolar nereye gitti?