Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada çiftçilere yönelik tarımsal destekleme ödemelerinin hesaplara yatırıldığını belirtti. Toplamda 2 milyar 164 milyon 322 bin TL olarak açıklanan ödeme kapsamında hububat desteği, lisanslı depoculuk desteği ve kırsal kalkınma yatırımları desteği yer alıyor.

Ödeme kalemleri şöyle:
Hububat Desteği: 1 milyar 997 milyon 350 bin TL
Lisanslı Depoculuk Desteği: 94 milyon 29 bin TL
Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği: 72 milyon 943 bin TL
Hububat desteğinin, Aksaray, Eskişehir, Bursa, Muş, Ağrı, Denizli, Manisa, Mersin, Giresun, Kastamonu, Bingöl, Trabzon ve Isparta illerinde buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticilerine yönelik olacağı bildirildi.

Son günlerde mazot ve gübre desteğinin kaldırıldığı iddiaları gündeme gelirken, Tarım ve Orman Bakanlığı bu iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, mazot ve gübre desteğinin kaldırılmadığı, sadece yeni dönemde "temel destek" adı altında revize edildiği belirtildi.
Mazot gübre desteği olarak da bilinen temel destek ödeme tarihi hakkında henüz bir açıklama gelmedi.
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticiler için;
Mazot maliyetinin yüzde 50’si,
Gübre maliyetinin yüzde 25’i karşılanmaya devam edecek.
Ayrıca, üretim planlamasına uygun ekim yapan çiftçiler, bu desteklere ilave olarak mazot ve gübre desteği alabilecek.

Destek ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen çiftçiler, eDevlet üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ekranına giriş yaparak ödeme bilgilerini sorgulayabilirler.
AKP’nin mucizeleri!133 izlenme
Özgür Özel'den cumhurbaşkanına 'düello' çağrısı: "Eğer İmamoğlu suçlu çıkarsa siyaseti bırakıyorum. Haklı çıktığı takdirde sen de bırakacak mısın?"22 izlenme
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ‘Rus ordusu vakum bombası kullandı’ iddiası: Oksijeni kullanıp insanları buharlaştırıyor!58 izlenme
'Hızlı Trenlerin sinyalizasyon işleri başta olmak üzere 2 bine yakın proje sorunlu'95 izlenme
Uçmasa bile para ödenecek!89 izlenme
AKP’li başkandan ilginç taktik: Suya zam yapmadı, faturasına yaptı!44 izlenme
Atatürk’ün Beyaz Vagonu’na gece yarısı operasyonu!154 izlenme
Borsada neler oluyor? Spekülatif hareketler borsayı kilitledi32 izlenme
Rapor kabul edilirse 34.500 ağaç kesilecek ve bu fotoğrafı bir daha hiç bir şekilde göremeyeceksiniz!
Ümit Özdağ, Arap imamın Erdoğan'a oy verme çağrısını paylaştı
Türkiye'ye tatile gelen İngiliz Lordu hamburger fiyatlarını görünce çıldırdı!
'Menzilciler; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda örgütleniyor'