Ankara Büyükşehir Belediyesinin daha önce Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazarak “uygun” görüşü aldığı, Meclis Kararı ile onaylanan ve projelendirme çalışmalarını tamamlayıp proje ihalesine çıkmaya hazırlandığı Hasanoğlan Köy Enstitüsü restorasyon işi, Bakanlığın yetki iptal kararı ile durduruldu.
2020 yılının Eylül ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar atıl durumda kalan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde müzik okulu, amfi tiyatro, müze yapıları, hamam ve ahşap atölyesinden oluşan yerleşkeyi restore etmek ve çevre düzenlemesini gerçekleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazmış, Kasım ayında Bakanlık’tan “uygun” görüşü alınmıştı.
“Uygun” görüşünün alınmasının ardından 2021 yılının Mart ayında konu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine Başkanlık yazısı ile getirilmiş ve Meclis kararı alınarak onaylanmıştı.
YETKİ İŞLEMİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ
Meclis kararı alınmasıyla birlikte “Köy Enstitülerinin Kuruluş Günü” olarak kutlanan 17 Nisan 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından başlandığını duyurduğu ve kısa sürede tamamlanan restorasyon proje çalışmaları, ihaleye çıkılacağı süreçte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetki işlemini iptal etmesiyle durduruldu.
Bakanlık, yetki işleminin durdurulmasına gerekçe olarak “Bakanlığa tahsisli ve/veya Bakanlık kullanımda olan tescilli ve korunması gereken binalara ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje iş ve işlemlerinin Bakanlıkça planlanmasının, koordinasyonunun ve yürütülmesinin daha uygun olacağını” gösterdi.
Bakanlığın geçerli bir gerekçe göstermeden Ankara Büyükşehir Belediyesine yetkisini iptal ettiği, uzun yıllardır bakımsız ve atıl kalan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’ne yapılacağı belirtilen çalışmaların akıbeti merak ediliyor.
CHP'de en kötü senaryo konuşuluyor: 'Özgür Özel tutuklanırsa' ...11 izlenme
Bunu da gördük! “Google’ı Abdülhamit icat etti…”162 izlenme
Dolar yükseldikçe ABD Büyükelçiliği de yükseliyor!144 izlenme
Cübbeli Ahmet de sahte diploma tartışmalarına dahil oldu!33 izlenme
Eti Maden'in yıllık cirosu 572 milyon dolar olan şirketleri denetlenmiyor: Yurtdışı saltanatı!95 izlenme
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan dava açıldı!64 izlenme
AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bütçeyi denkleştirmek için arsaları satışa çıkardı!41 izlenme
Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Sesini biraz kes!97 izlenme
Ateşi yüksek çıkan kadın, test yaptırmamak için sağlık çalışanlarına direndi ! 'Ne koronası kardeşim ? Başımıza bir de bu çıktı'
Lüks araçlar, işten atılanlar, FETÖ iddiaları... Bakanlık çalkalanıyor
Domates üreticilerinin büyük isyanı! Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan eski vali çiftçiye verdiği sözü tutmamış
Ablamız birkaç dakikada Türkiye'yi anlattı !