Müfredat ve ders kitaplarından Atatürk'e ilişkin bilgileri sürekli azaltması nedeniyle tepkileri üzerinde toplayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez de yönetici ataması sözlü sınavından Atatürk'ü çıkardı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre, müdür ve müdür yardımcısı olarak ilk defa atanacakları belirlemek amacıyla önce yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavdan geçenler ise, en yüksek puan alandan başlamak üzere, eğitim kurumlarında boş bulunan yönetici sayısının üç katı oranında sözlü sınava çağırılacak.
ATATÜRK ÇIKTI
Yönetmelik ile sözlü sınavlarda sorulacak soruların içeriği de değiştirildi ve ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi' konuları sorular arasından çıkarıldı. Daha önceki sınavlarda, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihine ilişkin sorular sözlü sınavın yüzde 10'unu kapsıyordu.
2017 yılında hazırlanan yönetmeliğe göre sözlü sınavlarda soruları ‘'Mevzuata ilişkin (yüzde 40), Analitik düşünme ve analiz yapabilme kabiliyeti (yüzde 10), Temsil kabiliyeti ve liyakat düzeyi (yüzde 10), Muhakeme gücü ve kavrayış düzeyi (yüzde 10), İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti (yüzde 10), Genel kültür (yüzde 10) ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (yüzde 10) olarak belirlenmişti.
Yeni yapılan değişiklikle sınav soruları ‘'Mevzuat ve genel kültür yüzde 20, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü yüzde 20, Temsil kabiliyeti, liyakati, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu yüzde 20, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı yüzde 20, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yüzde 20'' olarak değişti.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/mebsozlusinavdanataturkucikardih98505.html
ÖSYM'nin KPSS'deki soruların bir yayın evi ile aynı test sorulara sahip olması gündem yarattı!24 izlenme
Fiyat farkı kimden çıkacak?246 izlenme
Can Ataklı hakkında ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik''ten iddianame!80 izlenme
Ermenistan’ın Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda 105 askeri öldü!31 izlenme
Memur öldü saraylar kapatıldı!140 izlenme
Seçim müjdesine zam şoku: "7 bin 500 TL taksitle ev" demişlerdi, iki haftada 450 bin kişi başvurmuştu24 izlenme
Özel okulda skandal! Öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmen için istenen ceza belli oldu14 izlenme
Kapalıçarşı'da bugüne kadar görülmemiş baskın62 izlenme