Meclis Başkanlığı, Alevilere dönük geçmişte yaşananların araştırılması
ve bir daha benzeri katliamların yaşanmaması amacıyla verilen önergeyi
"katliam" ifadesi olduğu gerekçesiyle iade etti.
Maraş'ta 120 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 39'uncu yıl dönümü yaklaşırken, Meclis Başkanlığı, verdiği bir kararla büyük bir skandala imza attı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un ilk imzasıyla Maraş, Sivas ve Gazi katliamları hatırlatılarak, benzeri provokasyonların önüne geçilmesi amacıyla Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonunun kurulması talebiyle önerge verdi. Ancak Toğrul'un önergesinde geçen "katliam" ifadesi gerekçe gösterilerek, tam da Maraş katliamının yıl dönümünde önerge iade edildi.
‘KATLİAM’ GEÇEN HER CÜMLE İADE GEREKÇESİ
Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından önergenin iade nedeni ise şöyle gerekçelendirildi:
"İlgi önergenizin takdim kısmının birinci ve ikinci cümleleri; gerekçe kısmındaki ilk paragrafın ikinci cümlesi, ikinci paragrafın ilk cümlesi, üçüncü paragrafın dördüncü cümlesi TBMM İçtüzüğü'nün 67'nci maddesi kapsamında görüldüğünde ilgili önergeniz ekte iade edilmiştir."
Kahraman'ın iade nedeni olarak gösterdiği bu gerekçeye dayandırılan önergenin ilgili cümleleri ise şöyle:
"Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Aleviler, Cumhuriyet tarihi boyunca katliam ve baskılarla karşı karşıya kaldı. Sivas ve Maraş, Çorum, Gazi ve Malatya katliamları, Türkiye tarihinin utanç verici katliamları olmaya devam etmektedir."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/meclisbaskanligimaraskatliamionergesiniiadeettih65583.html
En öndeki koyunu takip ederek uçurumdan atlayan 130 koyun öldü35 izlenme
32 yıllık devlet sanatçısı Tamer Karadağlı'yı yazdı: Bir gecelik otel parasıyla bir oyun çıkardı16 izlenme
SGK rehberi belli oldu: 5 bin liralık ikramiye bu sıralamaya göre verilecek41 izlenme
Saraçhane tutuklamalarında karar çıktı: 28 kişiye tahliye!21 izlenme
Eğer bu listedeyseniz, yasaklardan muafsınız87 izlenme
Belediyelere şimdi de görevlendirme tırpanı!245 izlenme
Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında anıldı! "Çekilmeyen tuğlalardan karşımızda bir duvar örülü"15 izlenme
‘Onların 29 Ekim’i varsa bizim 15 Temmuz’umuz var’ sözleri için suç duyurusu122 izlenme