Koronavirüs belirtileri gösterdiği için geçen hafta iki ayrı test yapılan Meclis Hastanesi doktorunun negatif çıkan ilk test sonucunun ardından ikinci test sonucu ise pozitif çıktı.
İki hafta içerisinde doktor tarafından muayene edilen milletvekilleri, danışmanlar, Meclis personeli ve gazetecilerin, evlerinde karantina altına girmesi istendi.
Meclis Hastanesi'nde görevli kulak, burun, boğaz doktoru, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı, uzman doktorun muayene ettiği kişileri arayarak uyardı, kendilerini izole etmelerini istedi. Doktorun son sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken Meclis Başkanlığı da kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Doktorun muayene dışında temas ettiği kişilerin de bu yolla belirlenerek uyarıldığı öğrenildi.
BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Bakanlık tarafından uyarılan kişilerin büyük bir bölümünü Meclis personeli oluşturdu. TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan ve virüs şüphesi taşıyan personel arasında kuaför, çay ocağı çalışanı, işçi, kimyager, aşçı, hizmetli, garson, memur ve birim şefleri bulunuyor. Bu isimlerin tüm vekiller ve ziyaretçilerle bir arada bulunduğu ve bu nedenle ‘riskin sanılandan büyük olduğu’ bildirildi. Termal kamera ve seyyar hastane kurulan TBMM'de hastalık şüphesi taşıyan milletvekilleri arasında HDP'li, AKP'li, CHP'li isimlerin bulunduğu bildirildi. Parti genel başkanlarına da hizmet veren bazı şoförlerin de karantinada olduğu bildirildi.
Meclis Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra Urfa'daki evinde kendisini karantinaya alan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, yaşadıklarını anlattı.
HDP'li Sürücü, "Doktora giderek ilaçlarımı yazdırdım. Eldiven ve maskesi vardı, sosyal mesafeyi koruyordu. Ben onun yanına gideli 18 gün oldu. Tehlikeli dönemi atlattım. Herhangi bir belirti bende de ailemde de olmadı. Doktorun hastalığı daha sonra kaptığını düşünüyorum" dedi.
Kulak, burun, boğaz polikliniğinde muayene olduktan sonra günlük hayatına dönüş yaptığını ifade eden bir vekil danışmanı da doktor muayenesinden 12 gün sonra Sağlık Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı'ndan telefonla arandığını bildirdi:
"12 gün boyunca günlük rutin hayatımı sürdürdüm. Meclis'e gelmeye, insanlarla temas etmeye devam ettim. Daha önce uyarılmalıydık."
İmamoğlu, İstanbul için çözümlerini tek tek açıkladı91 izlenme
AKP'li Bakan yardımcısından 'bu kadar da olmaz' dedirten deprem paylaşımı38 izlenme
Sedat Peker'in bomba ifşalarında susan Korkmaz Karaca bu sefer 'kaplan' kesildi!55 izlenme
Berat Albayrak’tan ekonomi yorumu: "Biz dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz!"65 izlenme
TOBB açıkladı: Bir ayda yüzde 58,9'u kepenk indirdi19 izlenme
Cumhur İttifakı zorda! MHP adaylarını geri çekiyor!1411 izlenme
3 maaşı az bulan AKP'li vekil, fındık için lüks rezidans kiraladı20 izlenme
Samsun’da İmamoğlu coşkusu: Hepinizi görmek istiyorum dedi sandalye üzerine çıktı121 izlenme
Arap olduğunu söyleyen genç kızdan ibretlik sözler! "Garsonun ayağı tökezleyince 'Türkler eğilmez uşaklığa alışık değil' diyen Ata'nın torunları şimdi Araplara hizmet ediyor"
Murat Ongun'un kızı Saraçhane'de meydan okudu! "Başımızı eğmeyeceğiz"
Büyük Taarruz'un yıldönümünde doktordan Atatürk'e skandal hakaretler!
Üç polisi şehit eden IŞİD'li teröristler için iki ay önce beraat kararı verilmiş