Devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklif kabul edildi. Kanun ile GSS prim borçlarını ödeyemeyen sigortalılara yönelik kamuya olan borç yüklerini hafifletmek ve sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla düzenlemeye gidiliyor.

Değişiklikle beraber Genel Sağlık Sigortası borcu olan yaklaşım 400 bin vatandaşın 2 milyar TL'lik borcu silindi. Ancak borcunu ödemiş olanlar için hükmün yayımlandığı tarihe kadarki sürede borcunu ödeyenlere iade yapılmayacak, mahsuplaşma uygulanmayacak.
Hükme göre, 1 Ocak 2015 öncesine ait olup ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Hükmün yayımlandığı tarihe kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler iade ve mahsup edilmeyecek.
Gerçek Gündem
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ikinci gizli tanıktan kritik ifadeler: "Emniyet müdürleri mafyayla mekânlara çöktü"64 izlenme
Köy Enstitüleri, kapatılışının 67. yıldönümünde Hasanoğlan'da anılacak76 izlenme
Alkolde verginin adaleti yok33 izlenme
Gökçek’in projesi her ay 2.5 milyon lira yiyor!225 izlenme
Abdurrahman Dilipak: "Hani haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandı?"30 izlenme
Mert Fırat'tan ünlülere uyuşturucu operasyonuna tepki: "Konuşulması gerekenlerin üstünü örtmek!"11 izlenme
Şanlıurfa'da ücretsiz patates dağıtımında izdiham! 'Bu utanç kimin?'37 izlenme
Ankara'da skandal görüntüler: Küçücük çocukları nişanladılar!31 izlenme