İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında 11 Aralık’ta tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında yeni bir gelişme yaşandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İpek M. isimli kişi, 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi. İpek M. ifadesinde, Mehmet Akif Ersoy'un sık sık alkollü bir şekilde ve madde etkisinde iken çakarlı araç kullandığını ifade etti.
Yine "Bulundukları ortamlarda uyuşturucu madde ortaya çıkıyordu ve büyük ihtimalle Akif getiriyordu" diyerek uyuşturucu tedariği konusunda Mehmet Akif Akif Ersoy işaret etti.
Mehmet Akif Ersoy, 11 Aralık'ta "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamalarıyla tutuklanmış, ardından soruşturma genişletilmişti. Habertürk'le ve Ersoy'la bağlantılı olan pek çok isim soruşturmaya dahil edilmişti. Ersoy, ifadesinde suçlamaları reddetmiş ve kendisine siyasi operasyon yapıldığını ifade etmişti.
30 Aralık'ta yeniden ifade veren Ersoy ardından yeniden cezaevine gönderilmişti.
Son olarak sosyal medya fenomeni Taner Çağlı ve Habertürk TV eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş tutuklanmıştı.
Gerçek Gündem
Kaynak: CNN Türk
Akit'ten tazminatsız kovulan Mehmet Özmen, ifşalara başladı: Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi52 izlenme
Selma Ateş ilk kez açıkladı: "Sinan öldürülmeden önce Devlet Bahçeli’ye bir dosya verdi"47 izlenme
Papara’nın faaliyet izni iptal edildi18 izlenme
Yeni belediye başkanı isyan etti: AKP'li dönemde aynı kişiye ait 3 şirkete 11 milyonluk ödeme!150 izlenme
Eğitimde kar tatili devam ediyor: İşte o iller26 izlenme
İmamoğlu iddianamesi beklenirken, Kabine soruları geçiştirdi: Soruşturmada gizlilik çelişkisi22 izlenme
Benzin ve motorin için Hazine'den kritik karar40 izlenme
İşte BİM'in reklam karşılığı sansürletmek istediği haber!83 izlenme