İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunu ve yaşamını anlatan ‘Bayramiçli Akif’ belgeseli hakkındaki tartışmalar günlerdir devam ediyor. Tarihçiler belgeselin aksine Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul’da doğduğunu söylerken, AKP’ye yakın isimlerde Akif’in Bayramiç’te doğduğunu söylüyor.
Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy, yaşanan tartışmalar hakkında Sözcü’ye konuştu. Mehmet Akif Ersoy’un Fatih’te doğduğunu vurgulayan Ersoy, resmi kaynakları örnek gösterdi. Yanlışın düzeltilmediği takdirde belgeselin çekimlerinde görüş vermeyeceklerini ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ersoy’un açıklaması şu şekilde:
“Bir süredir Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde dedemiz, Milli Şair Mehmet kif Ersoy’la ilgili yapılan çalışmaları yakından izliyoruz. Büyük dedemizin kısa bir dönem yaz aylarında ders verdiği bu şirin ilçede dedemiz Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu şeklinde tarihi kayıtlara aykırı metinler yazılıyordu. Biz ailesi olarak ilgilileri bu çalışmalarından dolayı tebrik ederken dedemizin Bayramiç’te değil, kendisinin Safahat’ta belirttiği ve sonraki resmi kayıtlarda, Osmanlı sicili, TBMM Milletvekili kayıt defterinde olduğu gibi ve yıllarca tüm kaynaklarda da işlendiği gibi İstanbul Fatih’te dünyaya gelmiştir. Bu tartışmaya kapalı olan hakikatin iyi niyetli de olsa değiştirilmeye çalışılması bugün değil ama yarın için hakikat hakkında gölge düşürücü hale gelebilecektir. Bu nedenle Bayramiç Belediyesi’nin yürüttüğü belirtilen, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği söylenen Bayramiçli Akif belgeselinin bu yanlış düzeltilmediği takdirde çekimlerine görüş beyan etmeyeceğimiz ve hem Bakanlık hem de ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isteriz.”
‘Bayramiçli Akif’ belgeselinden bir sahne
Öte yandan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, belgesel ile ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında Mehmet Akif Ersoy’un Bayramiç’te doğup büyüdüğü şeklinde paylaşımda bulunmuş, akabinde de Mehmet Akif Ersoy’un dergisi olan ve günümüzde de yayınlanan “Sebilürreşad” dergisi tarafından çok sert tepki görmüştü. Dergi yönetimi yaşanan olayı “Akif Turizmi” olarak nitelendirerek yanlışın düzeltilmesini istemişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mehmetakifersoyuntorunusozcuyekonustuyanlisduzeltilmezsesucduyurusundabulunacagiz2770551/?fbclid=IwAR2Da4S97CxXoklgYdofOIxsII3t2KovUT4WXfQZPiYX8kn6c74QChqlD5w
Biz ABD'ye, ABD ise PKK'ya yardım yapıyor!75 izlenme
Mehmet Akif Ersoy avukatlarıyla yollarını ayırdı!22 izlenme
Polonez fabrikası işçilerine desteğe giden CHP’li Mahmut Tanal’ın üstüne emniyet aracı sürüldü!40 izlenme
Fatih Altaylı'dan Muhittin Böcek'e zor sorular21 izlenme
Bakan Özhaseki’ye İsrail protestosu! Pankart apar topar kaldırıldı 3 kişi gözaltına alındı40 izlenme
ABD'li dev enerji şirketi Türkiye'de bakın hangi şirketi satın aldı?149 izlenme
Rezan Epözdemir'in ifadesi ortaya çıktı! Savcıya maaşının 18 katı borç27 izlenme
ABD/İsrail-İran savaşı çıkmaza girdi: Washington'dan yeni hamle! Hamaney'in başına 10 milyon dolar ödül koydular32 izlenme
Türkiye'de birçok yerde gördüğünüz dev marka Katarlılara geçti!
Çiftçiler artık tarlalarını satıyor! "Kimler hangi niyetlerle buraları satın aldı?"
CHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine getirilen isim belli oldu
İktidar yandaşı isimden Erdoğan'ı kızdıracak itiraf gibi sözler! 'CHP'nin oyları arttı'