Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiğini açıkladı.
"GÜZEL TÜRKİYE’MİZE HİZMET ETTİM"
Özhaseki, açıklamasında şunları belirtti:
* "Aziz milletimiz, uzun zaman önce; 1994 yılında Kayserili hemşehrilerimizin yoğun talebi üzerine, belediye başkanı olarak hizmet kervanına katılmıştım. Türkiye’nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum.
* İlerleyen yıllarda çok farklı alanlarda memleket hizmetinde görev almak kader yazgımız oldu. Önce Kayseri Milletvekili sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güzel Türkiye’mize hizmet ettim. Bu hizmet süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürümek her daim bizim için bir onur vesilesi olmuştur.
"GÖREVİ BIRAKMAK İSTEDİĞİMİ CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ ETTİM"
* Ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirlerimizi imar etmek için tarihi bir sorumluk üstlendim. Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi.
* Bugün ise; üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum.
* Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim. Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir. Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum."
Sözcü
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 'kara kış' çağrısı: "Doğalgazın birim fiyatını hemen indirin"32 izlenme
Nükleerin faturası çarpacak!85 izlenme
Mazot ve gübre desteği kalktı mı? Neden ödenmedi, ödenecek mi? Bakanlık ne dedi?15 izlenme
‘Helikopterler 40 yıldır Allah’a emanet uçuyor’ iddiası kafaları karıştırdı76 izlenme
Memleketi işte bu hale düşürdüler! Van'a 'ucuz alışveriş' için gelen İranlılar, alışveriş yaptıktan sonra vur patlasın, çal oynasın eğlenip Türkiye'nin tadını çıkardı!120 izlenme
Personelle aynı yeri kullanmak istemedi, 12 bin TL'lik tuvalet yaptırdı!6719 izlenme
TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki uçurum tavan yaptı22 izlenme
275 kuruluş satıldı yetmedi, AKP'nin 2021'de satılacaklar listesi belli oldu!53 izlenme
TRT Osman Öcalan rezaletinde yeni detaylar ortaya çıktı!
Belediyenin aracını oğluna tahsis etti, trafik cezasını da belediyeye ödetti iddiası
HÜDA PAR çalıştayında 'ihanet' krizi: Mehmet Uçum sert çıktı, Metiner yanıt verdi
91 kişiyi infaz etmekten mahkum olan 19 tetikçi daha serbest kalmış!