Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 70 milyon adet 15 Temmuz tedavül hatıra parası, 1 milyon adet Sayıştay hatıra parası ve 1 milyon adet Türkçe Olimpiyatları hatıra parası olduğunu açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün soru önergesini Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtladı.
Şimşek, 2017 yılı Ekim sonu itibarıyla tedavülde toplam 1 milyar 468 milyon 707 bin 512 adet 1 Türk Lirası bulunduğunu, bu miktara; 70 milyon adet 15 Temmuz tedavül hatıra parası, 1 milyon adet Sayıştay hatıra parası ve 1 milyon adet Türkçe Olimpiyatları hatıra parasının dahil olduğunu söyledi.
Şimşek, 2009 yılından bu yana tedavülde bulunan altı çeşit madeni ufaklık paraların, bir yüzünde nominal değer, diğer yüzünde Atatürk rölyefi bulunduğunu belirtti. (ANKA)
https://www.birgun.net/haberdetay/mehmetsimsek1milyonadetturkceolimpiyatlarihatiraparasitedavulde198488.html
Özgür Özel: "AKP vatandaşı dolandırdı"9 izlenme
Ticaret Bakanlığı'nda 140 bin 595 TL maaş alan personel kim?54 izlenme
Yeni atanan müdürleri AKP'li il başkanı açıkladı!46 izlenme
Koronavirüs kısıtlamaları tarikata işlemedi ! Şanlıurfa'da toplu zikir yaptılar !127 izlenme
İmam Hatipli kızları gördükten sonra tahrik olduğunu söyleyen dinci öğretmen bunları yazdı!1744 izlenme
Yahudilerin sanılarak saldırılan Starbucks’ın Katarlı sahibinin Türkiye’de diğer şirketleri30 izlenme
MHP'li başkandan eylem yapan gençlere akıl almaz tehdit!17 izlenme
İmamoğlu Kastamonu’da konuştu: "250 Bin dolara vatandaşlık satarken milliyetçiliğiniz neredeydi!"32 izlenme
Sayıştay denetiminden çıkarıldı: İşte Diyanet Vakfı'nın üç yılda harcadığı para!
AKP'de başkanların savaşı! Eski başkan işe aldı yeni başkan kovdu...
CHP’li Toroslar Belediye Başkanı’ndan MHP’li Büyükataman’a ‘kayyım’ yanıtı
Eskiden AKP’ye oy verdiğini söyleyen Konyalı esnaf: “Tamamen değişken bir parti oldu. Zengin partisi oldu. Artık bizim partimiz değil”