Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.
Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mehmet Şimşek, "2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde %141,8, en düşük emekli aylığını ise %114,3 oranında artırdık" dedi.
Şimşek, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz. Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak adımları atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz."
Şimşek bir diğer paylaşımında, deprem felaketinden etkilenen yurttaşların yaralarını sardıklarını savundu.
"Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 761.7 milyar TL’ye (milli gelire oran olarak yüzde 3,1) ulaşmasını bekliyoruz" diyen Şimşek, şunları söyledi:
"Bu çerçevede deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı. Yaklaşık bir yılda 319 bin konutu depremzedelere teslim etmeyi planlıyoruz. Mecliste görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi, depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmayı hedeflemektedir. Söz konusu düzenlemeler ayrıca dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir."
BirGün
En yakın arkadaşım’ dediği Mehmet Şimşek'e veryansın etti: ‘Tek yaptığı sağdan soldan para bulmak!’20 izlenme
AKP'li Ordu Belediyesi zabıtaları, seyyar satıcının ekmek teknesine elkoymak isteyince arbede çıktı !279 izlenme
'Süleyman Soylu'nun 3 milyon dolarlık gizli villası' iddiası: Soylu'dan jet açıklama!47 izlenme
İBB’nin “İstanbul’u depreme hazırlama” teklifine AKP ve MHP’den ret!54 izlenme
AKP'li vekile memleketinde şok protesto! "180 milyon dolar nerede? Çaldıklarınızın hesabını vereceksiniz. Uyan Erzurum hırsız var"54 izlenme
İlhan Taşçı'dan Spotify açıklaması: Kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor!48 izlenme
CHP’li Akın acı gerçeği açıkladı: "Doğalgaz fiyatları 'Kıskanç' Avrupa’da yüzde 90 düştü Türkiye’de yüzde 164 çıktı"23 izlenme
Suriye'deki tutuklu Türk kurtuldu24 izlenme
İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan şok itiraf: "Ordumuz kendiliğinden çöküşe gidiyor!"
Instagram hesabını satın aldığı ortaya çıkan Melih Bulu’nun hesabı kapatıldı!
Deniz Gezmiş’in kardeşi Hamdi Gezmiş vefat etti
1980'lerde Irak'taki Saddam Hüseyin hükümetine hardal gazı hammaddesi satan Hollandalı bir şirkete tazminat ödemesine hükmetti