Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun doktora tezinde intihal iddialarına ilişkin bir yazı kaleme alan Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru "İddia doğru ise hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir" yorumunu yaptı.
Doğru yazısında, "BÜ'ye atanmış rektör Melih Bulu'nun doktora tezinde aşırma (intihal) yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. YÖK gereğini yapmadı, araştırmadı. İddia doğru ise Melih Bulu'nun hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir. Melih Bulu'ya tez danışmanlığı yapan BÜ hocaları da kulaklarının üstüne yattılar. Bu arada yeni bir intihal (aşırma) bu kez 'konuşma metni çalma' olarak ortaya çıktı. 2017 yılında Binali Yıldırım'ın İzmir Milletvekili iken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşma kelimesi kelimesine ve virgülü, noktası, vurgulaması ile tonlaması aynı 2021'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tekrarlandı. Bir uyanık bol maaşlı metin yazarı aynı metni hem Binali Yıldırım'a ve hem de Tayyip Erdoğan'a 4 yıl arayla okuttu. Halk fabrikasyon metinlerle uyutuluyor, gerçeği ortaya çıktı. Binali Yıldırım, 'Bu ne iştir benim 4 yıl önceki konuşma metnim çalınmış, intihal yapılmış' diye mahkemeye başvursa; Tayyip Erdoğan 6 aydan 2 yıla hapis cezası ile yargılanabilir." ifadesini kullandı.
İstanbul kıyılarına düşen İHA'nın benzeri Ordu'da görüldü! Kamikaze dronu olduğu iddia edilmişti14 izlenme
İmamoğlu'ndan avukatı Pehlivan'ın annesine mektup: "Annelerin duaları, milletimizin vicdanı kazanacak!"13 izlenme
Küresel gıda fiyatları Kasım ayında düşüşe geçti.27 izlenme
Genç teğmenler 'düzenlemelerin' gölgesinde mezun oldu23 izlenme
Şimşek'ten itiraf: "Maalesef enflasyon oldukça yüksek"27 izlenme
'Bugüne kadar böylesi görülmedi" diyerek anket sonucunu açıkladı8 izlenme
Türkiye’de ekonomik kriz içindeki velilerin halini Çin medyası böyle gördü!36 izlenme
Rezidans projesi de iddianamede: Taş Yapı'nın şikâyetine Şişli'ye kayyum olan kaymakam soruşturma izni vermemiş11 izlenme
Bebek Sahili’nde cinsel ilişkiye giren kadın hakkında yeni karar
ABD’den çok kritik ‘doz’ uyarısı: Aşıları karıştırmayın
12 yaşındaki Karim İsrail askerleri tarafından tutuklandı: Anne ben hâlâ sorgu odasındayım
Deprem bölgesinde yapılacak konutların ihalesi, AKP'li Şırnak Belediye Başkanı'nın aile şirketine verildi