Filmleri aratmayan olay, Pazar günü saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu’ndaki Memduh Paşa Yalısı’nda meydana geldi. İş yerinde 1.5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Yıldız, film sahnelerini aratmayacak bir plan yapmış ve arkadaşlarıyla birlikte soygunu gerçekleştirmişti.
Şüpheliler kilitlerini kırdıkları 4 ayrı kasada bulunan yaklaşık 130 milyon liralık döviz ve ziynet eşyası çalarak kaçmışlardı.
10 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Polisin olayla ilgili başlattığı çalışmada İstanbul ve Edirne ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheliyle birlikte toplam gözaltı sayısı 10’a yükselmişti.

6 AYDIR PLANLIYORLARMIŞ
Polis ekipleri, şüphelilerin olayı 6 aydır planladıkları ve bu amaçla Haziran ayı başında Bulgaristan’dan yabancı plakalı bir otomobil getirdiklerini belirledi. Daha önceden arkadaş oldukları öğrenilen şüphelilerin hazırladıkları plan gereği bu otomobili kullanarak olay yerine geldikleri, güvenlik görevlisinin alarmları susturmasıyla rahatlıkla içeri girdikleri öğrenildi. Soygun sırasında yüzleri kapalı olduğu öğrenilen şüphelilerin yanlarındaki getirdikleri matkaplarla kasaları tek tek açarak içlerini boşalttıkları tespit edildi. Şüphelilerin olayın ardından geldikleri araca binerek olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

400 SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ
Soygunun ortaya çıkmasının ardından polisin 24 saat içinde 400 saatlik güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek soygunda kullanılan otomobili Pendik’te terk edilmiş halde buldu. Şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.
DAHA ÖNCEDEN DE SUÇ KAYITLARI VARMIŞ
Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden Y.B., B.Ç. ve M.Ş.’nin soyguna katılan şüpheliler olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Y.B.’nin poliste daha önceden 12, B.Ç.’nin ise 7 suç kaydı olduğu belirlendi. Gözaltındaki 7 şüphelinin ise, bu kişilerin kaçmasına ve saklanmasına yardım eden kişiler olduğu belirtildi.

FİRARİ ŞÜPHELİLERİ YAKALAMAK İÇİN OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Polisin paraların büyük bölümüyle kaçtığı tespit edilen güvenlik görevlisi Ahmet Yıldız ile soyguna katılan diğer şüpheli Serdar C.’nin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.
Sözcü
İktidar müsilajı bahane etti kıyıları İBB’nin elinden aldı!33 izlenme
Atatürk'e hakarete ödül gibi ceza!103 izlenme
Naci Ağbal’ın gönderilmesinin Türkiye'ye ekonomik faturası 2 günde 7 tünel, 2 baraj oldu!68 izlenme
128 milyar dolar iddiası! Cem Uzan'dan AKP'yi sarsacak fotoğraf "AKP'nin paraları Katar'da"64 izlenme
AKP’nin Kızılcahamam kampında İmamoğlu’na övgüler yağdı: “Bize seçimi kaybettirdi”14 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz 'yap-işlet-devret'in zararını açıkladı: "1 trilyon 221 milyar lira"18 izlenme
Soma Davası’nda yargıya görünmez bir el müdahale etti26 izlenme
İmamoğlu'na ölüm tehdidi! Suç duyurusunda bulundu15 izlenme
'Dolarla ne işiniz var' diyen Albayrak'a yanıt! 19 maddeyi sıraladı ve ekledi "Yeter mi?"
Abdullah Gül ilk kez 'Zafer Bayramı ve Atatürk' deyince...
İmamoğlu'nun işaret ettiği bilirkişi Yeni Şafak'a da konuşmuş
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.193 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.693.164'e, can kaybı da 28.503’e yükseldi!