8. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmazken, MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Yalçın, “Bizim için atılacak bir adım kalmadı. Hakem kuruluna başvurmayacağız” dedi.
MemurSen Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Yalçın, “Tekliflerimizi sunduğumuz 24 Temmuz'dan bu yana, kamu görevlilerinin birikmiş sorunlarını çözmenin, adaleti ve hakkaniyeti sağlamanın, çarpık ücret skalasını düzeltmenin; kısacası anlaşıp uzlaşmanın sağlanması gereken yerin toplu sözleşme masası olduğunu ısrarla ifade ettik. Ancak kamu işveren heyeti, memurun sesine kulağını, emeklinin mağduriyetine de gözünü kapatmıştır. Sendika yasamızın olumsuzluklarını, süremizin darlığını ve çözüm bekleyen konuların çokluğunu sürekli tekrarlamamıza rağmen, teklif diye açıklanan rakamlarda ne adalet ne de denge vardı. Dertlerimize deva olmayan, sorunları çözmek bir tarafa memurun umudunu daha da kıran bütün teklifleri reddettik, yok saydık ve kabul etmedik” dedi.
“Hiç kimse sebebi olmadığımız sorunların sahibi olmamızı bizden bekleyemez” diyen Yalçın, bu yüzden tekliflerin altına imza atmadıklarının altını çizdi.
Yasaların tanıdığı süre çerçevesinde tüm sınırları zorladıklarını belirten Yalçın, “Kamu görevlilerinin haklı taleplerini çözmeye yönelik bütün girişimlerimiz, ortaya koyduğumuz irade ve milyonların itirazı kamu işvereni tarafından görmezden gelinmiştir. İlk oturumu 28 Temmuz’da iyi niyetle başlayan süreç, tekliflerimizin sunulmasından bugüne, yirmi sekizinci gününde uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Biz, pazarlığın sürmesi ve uzlaşının sağlanması için elimizden geleni yaptık” dedi.
'Mızrak çuvala sığmıyor’ diyen Yalçın, “Emekli açlık, memur yoksulluk sınırının altına sıkışmışken sendikacıya düşen Maliye’nin gerekçelerini değil, memurun gerçeklerini haykırmaktır. Sendikacıya düşen hükümetin doğrularını söylemek değil, hükümete doğruları söylemektir. Onun için biz Maliye’nin gerekçeleri karşısında memurun gerçeklerini söyledik. Hükümetin doğruları karşısında hükümete doğruları söyledik ve bunu söylemeye de devam edeceğiz” dedi.
Hakem sürecine dikkati çeken Yalçın, “Hakeme ne bizim ne de kamu görevlilerinin zerre miktar inancı da güvenci de yoktur. Çünkü geçmişte hakemlik edenlerin hakkaniyetten uzak tutumları, adil olmayan kararları, olmayan iradeleri; hakemi, kamu görevlileri hakem kurulu olmaktan çıkarıp kamu işvereni hakemi haline getirmiştir. Bizim için atılacak yeni bir adım kalmadı. 7 milyona yakın kitleyi, memuru, emekliyi bu anlamda bu noktaya sıkıştırmak doğru değil” dedi.
Yalçın açıklamasının devamında ise topu hükümete attı:
“Yapılabilecek bir şey varsa inisiyatif hükümettedir. Hâlâ 3 gün var. Memurun beklentileri karşılansın, umutsuzluk umuda dönüşsün. Ortaya çıkan duruma ne rızamız ne de tahammülümüz var. Mücadelemiz de itirazımız da devam edecektir.”
Gerçek Gündem
BDDK kararı, leasing ve faktöring sektörüne nasıl yansıyacak50 izlenme
AKP’nin seçim hamlesinde büyük usulsüzlük!179 izlenme
Türkiye bataklığa sürükleniyor!402 izlenme
PTT'nin ucuz diye sattığı yağ daha pahalı çıktı!124 izlenme
İran tarafından İsrail'e ateşlenen füzeler, işgal altındaki Filistin topraklarından görüntülendi39 izlenme
Ümit Özdağ'dan Öcalan iddiası! "Serbest kalmakla kalmayacak. Ankara'ya gelecek yeni bir parti kurarak başına da geçecek. İstenilen bu"23 izlenme
O son tekmeyi unutmadık! Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesinin üzerinden tam 11 yıl geçti…32 izlenme
CHP'den yabancılara 'konut satışı ' sınırlandırılsın teklifi! Bakalım Cumhur İttifakı ne oy verecek?40 izlenme
41 milyon liralık hastane inşaatı çürümeye terk edildi!
Dışişleri ile mahkemelik oldu: MEB, Bakanlığı dolandırmış!
Eline mikrofon alan yurttaş isyan etti! 'Her gün zam her gün zam!'
Bakan Koca açıkladı: 72.615 yeni vaka tespit edildi, 84.426 kişi sağlığına kavuşurken, 176 kişi hayatını kaybetti!