8. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmazken, MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Yalçın, “Bizim için atılacak bir adım kalmadı. Hakem kuruluna başvurmayacağız” dedi.
MemurSen Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Yalçın, “Tekliflerimizi sunduğumuz 24 Temmuz'dan bu yana, kamu görevlilerinin birikmiş sorunlarını çözmenin, adaleti ve hakkaniyeti sağlamanın, çarpık ücret skalasını düzeltmenin; kısacası anlaşıp uzlaşmanın sağlanması gereken yerin toplu sözleşme masası olduğunu ısrarla ifade ettik. Ancak kamu işveren heyeti, memurun sesine kulağını, emeklinin mağduriyetine de gözünü kapatmıştır. Sendika yasamızın olumsuzluklarını, süremizin darlığını ve çözüm bekleyen konuların çokluğunu sürekli tekrarlamamıza rağmen, teklif diye açıklanan rakamlarda ne adalet ne de denge vardı. Dertlerimize deva olmayan, sorunları çözmek bir tarafa memurun umudunu daha da kıran bütün teklifleri reddettik, yok saydık ve kabul etmedik” dedi.
“Hiç kimse sebebi olmadığımız sorunların sahibi olmamızı bizden bekleyemez” diyen Yalçın, bu yüzden tekliflerin altına imza atmadıklarının altını çizdi.
Yasaların tanıdığı süre çerçevesinde tüm sınırları zorladıklarını belirten Yalçın, “Kamu görevlilerinin haklı taleplerini çözmeye yönelik bütün girişimlerimiz, ortaya koyduğumuz irade ve milyonların itirazı kamu işvereni tarafından görmezden gelinmiştir. İlk oturumu 28 Temmuz’da iyi niyetle başlayan süreç, tekliflerimizin sunulmasından bugüne, yirmi sekizinci gününde uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Biz, pazarlığın sürmesi ve uzlaşının sağlanması için elimizden geleni yaptık” dedi.
'Mızrak çuvala sığmıyor’ diyen Yalçın, “Emekli açlık, memur yoksulluk sınırının altına sıkışmışken sendikacıya düşen Maliye’nin gerekçelerini değil, memurun gerçeklerini haykırmaktır. Sendikacıya düşen hükümetin doğrularını söylemek değil, hükümete doğruları söylemektir. Onun için biz Maliye’nin gerekçeleri karşısında memurun gerçeklerini söyledik. Hükümetin doğruları karşısında hükümete doğruları söyledik ve bunu söylemeye de devam edeceğiz” dedi.
Hakem sürecine dikkati çeken Yalçın, “Hakeme ne bizim ne de kamu görevlilerinin zerre miktar inancı da güvenci de yoktur. Çünkü geçmişte hakemlik edenlerin hakkaniyetten uzak tutumları, adil olmayan kararları, olmayan iradeleri; hakemi, kamu görevlileri hakem kurulu olmaktan çıkarıp kamu işvereni hakemi haline getirmiştir. Bizim için atılacak yeni bir adım kalmadı. 7 milyona yakın kitleyi, memuru, emekliyi bu anlamda bu noktaya sıkıştırmak doğru değil” dedi.
Yalçın açıklamasının devamında ise topu hükümete attı:
“Yapılabilecek bir şey varsa inisiyatif hükümettedir. Hâlâ 3 gün var. Memurun beklentileri karşılansın, umutsuzluk umuda dönüşsün. Ortaya çıkan duruma ne rızamız ne de tahammülümüz var. Mücadelemiz de itirazımız da devam edecektir.”
Gerçek Gündem
Bunları dikkate almayın! Corona virüsü hakkında hurafeler160 izlenme
Erdoğan altında kendi imzası olan Resmi Gazete kararını böyle yalandı!105 izlenme
İstanbul İl Seçim Kurulu’nda sürpriz değişiklik!113 izlenme
‘İndir’ talimatıyla indirdiler, ‘yükselt’ talimatıyla yükselttiler47 izlenme
AKP'de istifa edeceği konuşulan vekilden ayetli gönderme: 'Kulluk etmeyeceğim'318 izlenme
Reza Zarrab aylar sonra ortaya çıktı! Bakın nerede görüntülendi?135 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Beştepe'yi sallayan 'etkin pişmanlık' çıkışı! Adeta meydan okudu! "Etkin pişmanlık adı altında kurgulanan kumpas alenen çökmüştür"22 izlenme
Merkez Bankası rezervleri 1 haftada eridi: 5.4 milyar dolarlık düşüş!65 izlenme