Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Temmuz'daki maaş zamlarının ardından “Bu bir ara artıştır, asıl tespiti inşallah yılbaşında gerçekleştireceğiz” diyerek işaret ettiği seçim zamları netleşmeye başladı. AKP iktidarı, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2023 TÜFE tahminini yüzde 24.9'da tutmasına rağmen 2023 yılı memur maaş ödeneğini yüzde 53.6 oranında artırma kararı aldı.
YÜZDE 35'İ AŞAR
Sözcü'de yer alan habere göre, ödeneklerdeki bu büyük artış, memur ve memur emeklilerine, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının yanı sıra, yılbaşında bir de seçim zammı yapılacağı anlamına geliyor. İlave seçim zammıyla birlikte yılbaşı zammının yaklaşık yüzde 8+5'lerden yukarı çıkarak yüzde 35'i aşacağı tahmin ediliyor. MemurSen'le imzalanan toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2023'ün Ocak ayında yüzde 8, Temmuz ayında da yüzde 6 zam yapılacak.
YILBAŞI ZAMMI YÜZDE 14
En son Temmuz'dan bu yana geçen 2 ayda TÜFE yüzde 3.86 arttı. Yılın sonuna kadar olan 4 aylık dönemde enflasyonun aynı şekilde seyretmesi halinde TÜFE ikinci 6 ayın sonunda yaklaşık yüzde 1213 civarında kalacak. 2022 Temmuz zammı yüzde 7 olduğu için 2023 Ocak'ta yüzde 5 ile 6 civarında da enflasyon farkı ödenecek. Böylece, memur ve emeklinin yılbaşında alacağı toplam zam yaklaşık yüzde 1314 olacak. Ancak iktidarın, yüzde 53.6 artırdığı maaş ödeneğinin büyük kısmını yılbaşında kullanarak seçim öncesi zam oranını en az yüzde 3035'lere çıkarabileceği tahmin ediliyor.

Canan Kaftancıoğlu'na büyük terbiyesizlik! Eski Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Topçu ağzını bozdu!109 izlenme
TÜBİTAK'ın reddettiği Türk öğrencilere Harvard kapılarını açtı!312 izlenme
Erdoğan'ın nefret dili ve ayrıştırıcı söylemleri AKP'li seçmenleri bile bıktırmış durumda !259 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç, Türkiye ve Avrupalı emekli arasındaki farkı çok kısa ve çok net olarak gösterdi!48 izlenme
Atatürk’ün “Beyaz Vagon’u” kaldırıldı: İzini silmeye hainlerin gücü yetmeyecektir86 izlenme
Türkiye'nin geleceğine yalnızca AKP ve MHP'liler umutla bakıyor7 izlenme
Liyakat sorunu her yerde... Türkçe bilmeyen MEB Teftiş Kurulu Başkanı'na tepki yağdı!82 izlenme
İmamoğlu: İstanbul’u geziyorum, yoksulluğu size anlatamam77 izlenme
Rus ordusunun kuzeyden yaklaştığı Kiev’deki çatışma kameralara yansıdı!
Ekrem İmamoğlu: Vali’ye hakaret etmedim! Bize Pontus, Yunan, terörist dediler bunlar kimseyi rahatsız etmedi
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK "Maun namazı kılanlar ülkeyi bu hale getirdi"
Kardak kahramanı Ali Türkşen'den seçim sonucu yorumu