Hükümet geçen yıl ağustos ayında memur sendikalarının itirazına rağmen 2020 yılı için Ocak ve Temmuz aylarında verilmek üzere yüzde 4 artı 4 toplu sözleşme zammı açıklamıştı. Memur ve memur emeklilerine yılın ilk 6 ayı için verilen yüzde 4'lük zam ilk 5 ayda enflasyonun 0.57 puan altında kaldı. 6 aylık zammın netleşmesi için 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı tüketici enflasyonu bekleniyor.
Haziran enflasyonu, 2018'de gerçekleşen yüzde 2.61'lik devasa artış dışında son 15 yılda en fazla yüzde 0.76'ya kadar çıktı ve 7 yılda da eksi () enflasyon açıklandı. 15 yıllık haziran serisi yüzde sıfırlara yakın bir enflasyonu işaret etse de salgın nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının devam ediyor olması bu yılki haziran enflasyonunun geçmiş yılların çok üzerinde olacağına işaret ediyor.
EMEKLİYE YÜZDE 56 ZAM
Haziranda enflasyonun en az yüzde 0.5 gerçekleşmesi halinde 6 aylık enflasyon yüzde 5.09'a çıkacak ve temmuzda memur ve memur emeklileri yüzde 4'lük yeni zammın yanı sıra yüzde 1.09 enflasyon farkı alacak. Diğer işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine ise yılın ikinci 6 aylık dönemi için gerçekleşen enflasyon kadar, yani yüzde 5.09 oranında zam verilecek.

Yeni zamlar tüm emekli ve memurları kapsamakla birlikte geçen nisan ayında bin 500 liranın altındaki emekli aylıkları bin 500 liraya yükseltilen en düşük seviyedeki emeklilerin yeni maaşına temmuzda hiçbir zam yapılmayacak. Özellikle daha önce aylığı bin 430 TL ve altında olup bin 500 liraya yükseltilen hiçbir emekliye zam ödenmeyecek.
'EYT kaldırılıyor' iddiası endişeyi artırdı! Emeklilik sistemindeki değişiklik kulislerde konuşuluyor28 izlenme
AKP Meclis’te muhalefetin sesini kıstı!312 izlenme
Atatürk'e hakaret eden şeriatçı avukat kendini peygamber ilan etti23 izlenme
CHP'li Antmen "Mersin'de koronavirüs vaka sayısı açıklananın 10 katı!"74 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 63.214 yeni vaka tespit edilirken, 157 kişi hayatını kaybetti, 29.197 kişi sağlığına kavuştu!44 izlenme
Son anket Mansur Yavaş'ın yönettiği Ankara'da yapıldı! Sonuç CHP'yi hayal kırıklığına uğratacak26 izlenme
İmamoğlu'nun videosu sosyal medyayı salladı ! 'Bu inanç, bu sevgi yeter bize. Her şey çok güzel olacak'618 izlenme
"Maaşının 10 katı taksiti nasıl ödüyor?” İçişleri Bakanlığı yanıtlayacak!1142 izlenme
Gümrük vergilerinde yeni gelişme
AKP'liler hiç çekinmeden gayet rahat desteksiz atıyorlar: "İstanbul’da askerde gazozla traş olurduk"
Okul servis ücretlerine 2 ilde daha dev zam! İşte yeni fiyatlar
Yavuz Oğhan'dan canlı yayında bomba Veyis Ateş iddiası! 'Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istemiş'