Milyonlarca memura kötü haber. Yaklaşık 3.7 milyon memura torba yasayla yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zammın Temmuz ayında kırpılarak 14 gün eksik ödeneceği ortaya çıktı. Memurlara verilen yüzde 17.55'lik enflasyon ve toplu sözleşme zammı 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla uygulanırken 8 bin 77 liralık seyyanen zammın uygulama tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi. Bu tarih farkı nedeniyle memur 114 Temmuz tarihleri arası için seyyanen zam alamayacak.
14 GÜNLÜK TUTAR SİLİNDİ
Dolayısıyla 8 bin 77 liralık seyyanen ödemeden 14 günlük döneme denk gelen 3 bin 769 TL kırpılacak ve memurun hesabına Temmuz'da sadece 4 bin 308 lira yatırılacak. Bekar memurun yeni maaşı da 1.500 lira düşük yatacak. İçerisinde acımasız vergi zamlarının da yer aldığı memur ve emeklilere ilave zam yapılmasını düzenleyen torba yasa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından jet hızıyla onaylanarak yürürlüğe girdi. Yeni yasanın 28'inci maddesiyle memurlara 8 bin 77 lira seyyanen ek zam verilmesi hükme bağlanmıştı.
15 TEMMUZ YAZILDI
Memurların maaş zammı normalde 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor ve alınan yeni zamlar ayın sonuna doğru fark ödemesiyle memurun hesabına aktarılıyor. Ancak seyyanen zammın yürürlük tarihi teklife 15 Temmuz yazılarak bu kural işletilmedi. Bu yolla seyyanen zammın 14 güne karşılık gelen tutarı silindi, memurun cebinden 3 bin 769 lira kırpılarak alındı. Seyyanen zam diğer aylarda ise 8 bin 77 TL olarak tam yatacak. Seyyanen zam 15.965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımıyla oluşacağı için 8 bin 77 lira önümüzdeki yıl aynı kalmayacak, her zam döneminde katsayı artışı kadar zamlanacak.
Vatandaşın üzerine yağan vergi zamlarında bol kepçe kullanan iktidarın memur ve emekli maaş zamlarında uyguladığı sıkı bütçe kuralı bekar memuru ayrıca vurdu. MemurSen, düzenlemenin TBMM'deki görüşmeleri sırasında, verilen söze rağmen bekar ve çocuksuz memurların maaşının 22 bin liraya çıkmayacağını, bu memurların maaşının en az 1.500 lira eksik ödeneceğini belirtip düzeltme istedi. Ancak iktidar itirazları dikkate almadı.
Sözcü
Tarikatçıların konusu yine kadın, yine cinsellik, fikir yine yatak odası! 'Kadın koku sürüp sokağa çıkarsa zina etmiş sayılır'60 izlenme
Adnan Bulut'tan bomba iddia: Erdoğan, damadını ateşe attı!428 izlenme
Gezi Parkı'nda öldürülen Mehmet Ayvalıtaş'ın annesinin mezarına saldırdılar!116 izlenme
Kulislerde konuşulan senaryo: 'Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçebilir'18 izlenme
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası!307 izlenme
Erdoğan'a 'İsrail' protestosuna dokuz gözaltı31 izlenme
Ünlü gazeteci Akın Sel paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmine yazılan ‘Topunuz Gelin’ sloganı tepki çekti74 izlenme
Mutfak enflasyonu tencereden taştı15 izlenme